Up 2 Date

Pakistan zet 100.000 Chinese eenden in om sprinkhanenplaag tegen te gaan

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Pakistan zet 100.000 Chinese eenden in om sprinkhanenplaag tegen te gaan

In een poging om de sprinkhanenplaag in Pakistan tegen te gaan, is het land nu van plan om een leger aan eenden in te zetten. Het gaat om minstens 100.000 eenden uit het buurland China die als biologisch wapen worden ingezet om de sprinkhanen op te eten.

200 per dag

Het leger aan eenden staat op het punt om te vertrekken richting Pakistan voor een hele natuurlijke strijd. Normaal gesproken zouden bij het vertrek een Chinees leger van deze proporties alle alarmbellen afgaan, maar nu wordt het juist aangemoedigd door de bevolking. De onderzoeker Lu Lizhi van de Zhejiang Academie vertelt Time over het effect van de eenden: “Een eend is veel effectiever dan pesticiden, ze kunnen meer dan 200 sprinkhanen per dag eten.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noodtoestand

Eerder deze maand riep Pakistan al de noodtoestand uit vanwege de grote zwermen woestijnsprinkhanen. De beesten verwoesten grote gebieden met gewassen, wat grote gevolgen heeft voor de voedselproductie in het land. De Pakistaanse overheid heeft de inwoners opgeroepen te helpen met het bestrijden van de plaag door de beesten op te eten: “Barbecue ze of maak er een curry van.”

Ster advertentie
Ster advertentie