STER Advertentie
STER Advertentie

Coronavirus heeft grote gevolgen voor bedevaartstochten naar Mekka en Medina

Coronavirus heeft grote gevolgen voor bedevaartstochten naar Mekka en Medina
AFP

Zaterdag 29 februari 2020 - 14:07 uur

|

Door:

Daisy

In de media zijn foto's verschenen van de Grote Moskee in Mekka, Saoedi-Arabië, waarop te zien is dat de moskee helemaal wordt ontsmet in de strijd tegen het coronavirus. 

bedevaartstochten verboden

Voordat de moskee ontsmet werd, werd ook een stap gezet die nog nooit eerder gezet is: bedevaartstochten naar Mekka en Medina zijn sinds donderdag voorlopig verboden, wat grote gevolgen heeft voor miljoenen pelgrims. 

Labourers wearing masks clean the floor of the Grand Mosque in Saudi Arabia's holy city of Mecca on February 28, 2020. Saudi Arabia suspended visas for visits to Islam's holiest sites for the "umrah" pilgrimage, an unprecedented move triggered by coronavirus fears that raises questions over the annual hajj. The kingdom, which hosts millions of pilgrims every year in the cities of Mecca and Medina, also suspended visas for tourists from countries with reported infections as fears of a pandemic deepen. Abdel Ghani BASHIR / AFP

AFP

verspreiding midden-oosten

Het is een beslissing die genomen is nadat bleek dat ook het aantal besmettingen in het Midden-Oosten snel toeneemt, alhoewel Saoedi-Arabië zelf tot nu toe nog geen besmette mensen heeft. 

mondkapjes en schoonmakers

Op de beelden is te zien dat medewerkers gebedsmatten verzamelen terwijl het gebied buiten het heiligste heiligdom van de islam, de Ka'aba, wordt schoongemaakt met machines en door schoonmakers. Het grootste gedeelde van de mensen die de Grote Moskee bezoeken, draagt mondkapjes. Autoriteiten in Riyad hebben gezegd dat het verbod voor de pelgrims tijdelijk is, maar niemand heeft aangegeven hoe lang deze situatie kan duren.

ANP 407448319

 

AFP

tijdelijke schorsing

Het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een verklaring: "De regering van het koninkrijk heeft besloten de toegang tot het koninkrijk te schorsen met het oog op umrah en een tijdelijk bezoek aan de moskee van de profeet." Hij voegde eraan toe dat visums die al zijn gegeven, ongedaan worden gemaakt voor mensen die afkomstig zijn uit landen waar de verspreiding van het nieuwe coronavirus een gevaar is. Ook adviseerde hij Saoedische burgers niet te reizen naar een plaats waar de ziekte zich snel verspreidde. 

ANP 407458285

AFP

 

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Grapperhaus krijgt alsnog boete en aantekening op strafblad

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • Tim Hofman confronteert TikTok-manager ‘die 300K achterhield’

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover