Up 2 Date

Coronavirus in Delft en mogelijk ook in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Coronavirus in Delft en mogelijk ook in Rotterdam

Het coronavirus is ook bij een 23-jarige vrouw uit Delft vastgesteld. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagavond bekendgemaakt. Ze was vorige week in de Noord-Italiaanse regio Lombardije en heeft daar mogelijk het virus opgelopen. Ze verblijft nu thuis in quarantaine.

Temperatuur

De GGD in Haaglanden loopt nu na met wie de vrouw uit Delft de afgelopen dagen in contact is geweest. Die mensen moeten hun temperatuur dagelijks meten en bij eventuele klachten melden bij de GGD.

Rotterdam

Een persoon in het Erasmus MC in Rotterdam heeft mogelijk ook het coronavirus. De uitslag van het eerste onderzoek was positief. De uitslag van een tweede test wordt nu afgewacht.

Eten ingeslagen

Een aantal dagen geleden vroeg RTV Rijnmond aan Rotterdammers of ze zich zorgen maakten om het coronavirus. Toen bleek dat sommigen al voor maanden aan eten hadden ingeslagen. Anderen zeggen dat het te gek wordt, dat een "griepje" zo veel aandacht krijgt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Corona-vragen

Corona roept een hoop vragen op. De NOS heeft daarom een aantal artikelen geplaatst waarin antwoorden staan op de meest gestelde vragen over het coronavirus. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, dan kan je die indienen via een speciaal e-mailadres.

Ster advertentie
Ster advertentie