STER Advertentie
STER Advertentie

Italië plaatst kwart van bevolking in quarantaine

Italië plaatst kwart van bevolking in quarantaine
AFP

Zondag 8 maart 2020 - 10:49 uur

|

Door:

Burç

De Italiaanse overheid heeft Lombardije en drie aangrenzende regio's afgesloten van de buitenwereld. Deze maatregel wordt bewust genomen in Noord-Italië om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals dat ook eerder is gedaan in de Chinese stad Wuhan.

Lees ook: Waarom we massaal bang worden van een virus

Explosieve stijging

Premier Conte bevestigde tijdens een nachtelijke persconferentie dat het noorden van Italië in quarantaine is gesteld. Dit houdt in dat ruim 16 miljoen mensen, een kwart van de totale bevolking, niet meer zonder toestemming de regio mogen verlaten. De Italianen grijpen hard in omdat het aantal besmettingen explosief is gestegen richting de 6000 mensen. Er zijn tot nu toe 233 Italianen overleden aan het virus.

Quarantainezone

Mensen mogen in de quarantainezone alleen nog meer reizen in noodgevallen. Zelfs dan moeten ze toestemming vragen. Ook zijn de meeste openbare gebouwen gesloten. Zo gaan kinderen in Lombardije al meer dan twee weken niet naar school. Ga je uit eten of naar een café? Dan moet je afstand van elkaar houden. De Italiaanse provincies die in quarantaine worden geplaatst zijn Alessandria, Asti, Emilia-Romagna, Lombardije, Modena, Novara, Padua, Parma, Pesaro, Piacenza, Rimini, Treviso, Urbino, Venetië, Verbano Cusio Ossola en Vercelli. Zij vallen nu in de zogenaamde rode zone.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver