Up 2 Date

Familie van Sehraz (16) met corona: "Het is serieus! Blijf binnen!"

foto: Facebook: Babor LV
  1. Newschevron right
  2. Familie van Sehraz (16) met corona: "Het is serieus! Blijf binnen!"

"Word wakker!" schrijft de Bredase Babor (24) op Facebook. "Het coronavirus is dodelijk, ook voor jonge mensen. Het bewijs is er!" Zijn broertje, de 16-jarige Sehraz, ligt op de intensive care aan de beademing en werd tien dagen kunstmatig in coma gehouden. Daarom willen Babor en zijn familie iedereen waarschuwen dat corona geen grap is.

"Ook wij dachten dat het een grapje was. En kijk ons nu. We gaan door een hel!" schrijft Babor in een emotionele Facebookpost. "Het is serieus. Probeer zoveel mogelijk binnen te blijven. Als ik hiermee tenminste een leven mee red, dan is mijn doel bereikt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nooit ziek

Broer Babor en zus Razia (23) vertellen RTL Nieuws dat Sehraz die als kapper werkt, plotseling misselijk werd en zware hoofdpijn kreeg. Dat viel het gezin op, omdat de 16-jarige nooit ziek is. Ze herinneren zich niet eens wanneer de laatste keer is dat hij koorts had. Daarom gingen ze op een vrijdag langs bij de huisarts. Die zei dat het een gewoon buikgriepje was en stuurde hem die dag naar huis.

Kastje naar muurtje

Na de bezoek aan de huisarts ging het bergafwaarts met Sehraz. De zondagavond erop werd de huisartsenpost bezocht, omdat het gezin dacht dat hij mogelijk corona had. Iets wat zijn moeder al vanaf het begin dacht. Ook daar werd Sehraz naar huis gestuurd. Diezelfde nacht zijn ze naar de spoedeisende hulp gegaan waar hij getest is. Woensdag bleek dat Sehraz corona had. Hij raakte blijkbaar in paniek toen hem verteld werd dat hij besmet was met het coronavirus. Hij wordt momenteel behandeld in het Erasmus MC.

Kunstmatig in slaap

Sehraz werd tot vandaag kunstmatig in slaap gehouden. Vandaag deelde een dolblije Babor dat zijn broertje is ontwaakt: "Onze gebeden zijn verhoord ❤️?? Sehraz is wakker!" schrijft Babor "Hoop op een spoedig herstel en dat hij weer lekker kan gaan knippen waar hij van houdt! We zijn iedereen zo dankbaar, dankzij jullie steun konden wij als familie doorgaan. En nu hopen dat heel deze ziekte verdwijnt en wij allen normaal kunnen leven weer ?✨ ALHAMDULILAH."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jongeren pas op voor corona

De hoogste baas van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft jongeren vrijdag gewaarschuwd voor het coronavirus. Volgens hem moeten ze niet denken dat ze onoverwinnelijk zijn: "Ook al word je niet ziek, de keuzes die je maakt over waar je heen gaat, zijn keuzes tussen leven en dood voor iemand anders", aldus Tedros.

Ster advertentie
Ster advertentie