STER Advertentie
STER Advertentie

Meisje omgekomen bij grote brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos

Meisje omgekomen bij grote brand in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos
AFP

Dinsdag 17 maart 2020 - 09:05 uur

|

Door:

Milou

In het overvolle vluchtelingenkamp Moria op Lesbos is gisterenmiddag een grote brand uitgebroken. Daarbij is een meisje van zes of zeven jaar oud om het leven gekomen. Dat meldt de brandweer aan lokale media. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet duidelijk.

geblust

De brand ontstond in een van de wooncontainers. Door de harde wind werd het vuur snel groter en zijn verschillende tenten en twee containers verwoest. Door de drukte in het kamp kon de brandweer de brand met moeite bereiken, maar uiteindelijk is alles geblust.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slechte omstandigheden

Kamp Moria is het bekendste vluchtelingenkamp op de Griekse eilanden. Officieel is er daar plek voor zo'n 3000 personen, maar momenteel leven er bijna 20.000. Omdat de meeste vluchtelingen niet in de officiële slaapplekken passen, overleven zij rondom het kamp in onmenselijke omstandigheden. Er is geen elektriciteit of schoon water en er door de slechte hygiëne hebben veel mensen luizen of schurft.

Lees ook: Situatie in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos loopt uit de hand

Corona

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen maakt zich zorgen nu volgens hen een inwoner van Lesbos besmet is met het coronavirus. Dit is echter niet bevestigd door de autoriteiten. De organisatie doet een oproep om het kamp zo snel mogelijk te evacueren, omdat de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen op het kamp niet te realiseren zijn en er te weinig medische hulp aanwezig is. 

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie