Up 2 Date

Applaus voor de zorg niet morgen, maar vanavond

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Applaus voor de zorg niet morgen, maar vanavond

Op Twitter wordt opgeroepen om vanavond om 20:00 uur te applaudisseren voor alle mensen die in de zorg werken. Eerder werd gemeld dat het applaus morgen - op woensdagavond - zou plaatsvinden, maar dat idee kwam van een ander initiatief. Beide groepen hebben nu de krachten gebundeld en het definitieve tijdstip is dinsdag 17 maart om 20:00 uur. Meer informatie lees je in het Facebookevenement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#APPLAUSVOORDEZORG

De aankondiging wordt op Twitter gedeeld onder de hashtag #applausvoordezorg in de hoop dat er zoveel mogelijk mensen meedoen. Op dit moment bevindt Nederland zich - net als vele andere landen - wegens het coronavirus in een moeilijke situatie. Juist de mensen die in de zorg werken, kunnen daarom wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Op Twitter steunen veel mensen de oproep:

''Enorm veel respect voor de zorgmedewerkers die met gevaar voor eigen gezondheid (en dus ook voor hun gezinsleden) dag en nacht doorwerken om voor ons te zorgen."

SPANJE

In Spanje vond afgelopen zondag al zo'n applaus voor de zorg plaats. In Europa is na Italië Spanje het hardst getroffen door het virus. De regering van Sánchez heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie