STER Advertentie
STER Advertentie

Het Eurovisie Songfestival gaat officieel niet door door corona

Het Eurovisie Songfestival gaat officieel niet door door corona
NOS-NPO-AVROTROS

Woensdag 18 maart 2020 - 14:51 uur

|

Door:

Eva

Het Eurovisie Songfestival gaat officieel niet door, dit komt door het coronavirus. De European Broadcasting Union (EBU) heeft dit woensdagmiddag besloten.

Rotterdam

Het Songfestival zou plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. De Rotterdamse wethouder Said Kasmi vertelt aan RTV Rijnmond dat hij van de situatie baalt: “Ontzettend jammer, maar het enige verstandige besluit”, zegt hij.

Gezondheid is het belangrijkste

De EBU geeft aan dat het evenement verplaatst zal worden naar een nog onbekend moment. "De gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers zijn van groot belang, net als de situatie in Nederland, Europa en de wereld." De drie organisaties die ook meewerkten aan het songfestival: de NPO, NOS en AVROTROS hebben begrip voor de beslissing.

Alsnog in Rotterdam

Kasmi gaat er vanuit dat het songfestival alsnog in Rotterdam zal plaatsvinden als het evenement op een andere datum plaatsvindt. “Er is de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. Wat dat betreft staat Rotterdam klaar om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival alsnog in 2021 in de stad te laten verwelkomen”, vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS