STER Advertentie
STER Advertentie

OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

OM: JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw

Vrijdag 3 april 2020 - 11:40 uur

|

Door:

Milou

In de rechtbank vond vandaag de inleidende zitting plaats van de ontvoeringszaak waarvan onder anderen JoeyAK wordt verdacht. Het gaat om de ontvoering van een 31-jarige Amsterdamse vrouw en haar twee kinderen van 3 en 7 op 31 december 2019. Volgens het Openbaar Ministerie zou de rapper het slachtoffer hebben gemarteld: hij zou haar met een vuurwapen hebben geslagen en kokend water in haar nek hebben gegoten. Dat meldt misdaadverslaggever Paul Vugts in zijn artikel op AD.nl.

Lees ook: JoeyAK verdacht van ontvoering

wraakactie

Het zou gaan om een wraakactie. Het slachtoffer zou geld hebben gestolen dat een vriendin van JoeyAK voor hem bewaarde. Nadat drie vrienden van de rapper op 30 december het huis van het slachtoffer in Amsterdam-Noord doorzochten, keerden zij een dag later met JoeyAK terug om de vrouw te ontvoeren naar het huis van die vriendin in Almere. Daar zou de rapper haar hebben gemarteld en hebben gedreigd haar kinderen te vermoorden.

Schot gelost

Nadat de vrouw had 'toegegeven' het geld te hebben gestolen en aan haar vriend te hebben gegeven, is ze door de mannen meegenomen naar een parkeerplaats in Amsterdam-Zuidoost. Daar zou haar vriend het geld naartoe komen brengen. JoeyAK zat toen met een pistool achter het slachtoffer in de auto. Er is later een filmpje gevonden waarop hij een schot lost door het raam terwijl hij 'happy newyear' roept.

aangehouden

Op de avond van 1 januari werden het slachtoffer en haar kinderen bevrijd door een arrestatieteam. JoeyAK werd aangehouden vlakbij het huis van zijn vriendin, waar onder andere 20.000 euro, duizenden dollars en een goudstaafje werd gevonden.

JoeyAK ontkent

JoeyAK heeft in de rechtbank ontkent betrokken te zijn bij de ontvoering en marteling. Hij zegt alleen dat hij in de Almeerse woning is geweest. Ook de andere verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de misdrijven of zwijgen. Er volgt nog een zitting voor vier van de verdachten, onder wie JoeyAK. Tot die tijd zitten ze in voorlopige hechtenis.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel