Up 2 Date

Opnieuw twee zendmasten in brand gestoken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw twee zendmasten in brand gestoken

Maandagavond zijn er opnieuw twee zendmasten in de fik gestoken, ditmaal in Almere. Beide branden waren snel onder controle, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. De politie onderzoekt momenteel of de branden met opzet zijn aangestoken.

De zoveelste brand

Het is de zoveelste zendmast deze week die in brand wordt gestoken. De afgelopen dagen waren er al meerdere branden bij zendmasten, onder andere in Tilburg, Oudenbosch, Veldhoven en Groningen. Ook is aangifte gedaan van brandstichtingen bij zendmasten in Liessel, Beesd, Rotterdam en Nuenen.

5G en Corona

Het lijkt erop dat de brandstichting wordt uitgevoerd door complotdenkers die een verband zien tussen 5G en het coronavirus. Vorig jaar constateerde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) dat er groeiend protest is tegen zendmasten vanwege de uitrol van het 5G-netwerk. Minister van Justitie Ferd Grapperhaus noemde het in brand steken van zendmasten zaterdag 'levensgevaarlijk. Volgens hem is het een "aanval op onze hulpdiensten en daarmee onze samenleving".

Ster advertentie
Ster advertentie