STER Advertentie
STER Advertentie

Schutter (51) vermomd als agent doodt 16 mensen in Canada

Schutter (51) vermomd als agent doodt 16 mensen in Canada

Maandag 20 april 2020 - 08:07 uur

|

Door:

Elize

Een man die zich verkleed had als politieagent heeft dit weekend zeker 16 mensen om het leven gebracht in het oosten van Canada. De schutter kwam zelf ook om het leven.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zaterdagavond

De politie kreeg zaterdagavond meerdere telefoontjes in de alarmcentrale vanuit de stad Portapique. De politie rukte uit naar een woning en vond daar meerdere doodgeschoten mensen. 

Politieachtervolging

Toen de agenten zochten naar de dader, troffen zij op meerdere plekken in de Canadese provincie Nova Scotia slachtoffers aan. De politie adviseerde vervolgens iedereen uit de provincie om zich binnen op te sluiten.

De 12 uur durende zoektocht naar de dader eindigde zondag in een politieachtervolging. Daarbij kwamen zowel een politieagent als de vermoedelijke dader om het leven.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dader

De politie van Nova Scotia heeft de vermoedelijke dader geïdentificeerd als een 51-jarige man die woonde in de regio. Hij droeg mogelijk een politie-uniform en reed in een auto die leek op een politieauto. Wat het motief van de schutter was, is nog onbekend.

Dodental

Omdat de schutter op zoveel verschillende plekken mensen doodschoot, had de politie moeite met het vaststellen van het aantal slachtoffers. De politie geeft aan dat het dodental mogelijk nog oploopt.

Canadese premier

De Canadese premier Justin Trudeau reageert op Twitter op de situatie. "Onze gedachtes gaan uit naar iedereen die getroffen is door de schietpartij in Nova Scotie", schrijft hij. "Namens alle Canadezen wil ik dat jullie weten dat we er voor jullie zijn - ook in de komende dagen en weken."

Populair op FunX.nl

  • #GerechtigheidVoorBas: mensen vragen aandacht voor neergeschoten Bas (24) in Amsterdam

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

  • Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot'

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Jason Derulo 'slaat Will Smiths tanden eruit' in TikTok-video