STER Advertentie
STER Advertentie

'Coronavirus was al veel langer in Nederland'

Coronavirus was al veel langer in Nederland
ANP

Donderdag 23 april 2020 - 09:43 uur

|

Door:

Elize

Als we spreken over de eerste officiële coronabesmetting in Nederland dan gaat het om de 56-jarige man uit Loon op Zand bij wie op 27 februari het virus werd vastgesteld. Nu blijkt hij alleen helemaal niet de eerste coronapatiënt te zijn. Het virus was namelijk al eerder in Nederland. Dat concluderen modellenmakers van het RIVM.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

15 februari

Het RIVM bevestigt nu voor het eerst dat er op 15 februari al meerdere mensen besmet waren met corona. Ruim twee weken voordat minister Bruno Bruins live op tv de eerste officiële besmetting bekendmaakte dus. Dat concludeert het RIVM uit een reconstructie van de verspreiding van het coronavirus in Nederland. 

Klachten

Er zijn meerdere feiten die erop wijzen dat het virus al eerder in Nederland was dan waar tot nu toe werd gedacht. Zo had een 49-jarige vrouw uit het Brabantse Altena al weken voor de eerste geregistreerde coronapatiënt last van klachten. Ze belandde op 21 februari al op de intensive care, maar werd pas 1 maart positief getest op corona. Omdat de vrouw niet uit een risicogebied kwam en a-typische klachten had, werd ze niet eerder getest.

Daarnaast bleek uit een peiling onder het ziekenhuispersoneel in Brabant dat bij 7 van de 86 besmette medewerkers de klachten ook al veel eerder begonnen, vanaf midden februari.

 

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin