Up 2 Date

'1 op de 5 Nederlanders vindt zijn baan saai'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. '1 op de 5 Nederlanders vindt zijn baan saai'

Het is belangrijk om je werk leuk te vinden, maar toch blijkt dat een groot deel van de Nederlanders geen werkplezier heeft. Ruim 1 op de 5 mensen in Nederland vindt zijn baan namelijk saai.

Saai

Die conclusie trekt marktonderzoeker Ipsos uit een studie onder ruim vijfhonderd werkende Nederlanders tussen de 16 en 74 jaar. Mocht je denken dat een op de vijf een groot aantal is, zit je er toch naast. De onderzoekers peilden namelijk ook in andere landen hoe mensen over hun baan dachten. Daaruit blijkt dat maar liefst 3 op de 10 mensen hun werk saai vinden.

Belangrijk

Waar Nederland wel met kop en schouders bovenuit steekt, samen met Duitsland, is het aandeel van de bevolking dat hun werk niet belangrijk vindt. Bijna een vijfde van alle Nederlanders hecht weinig belang aan zijn of haar baan. In Duitsland ligt dat percentage op 21 procent. Wereldwijd ligt dit percentage slechts op 8 procent.

Pensioen

Ondanks dat Nederlanders in principe pas vanaf 66 jaar met pensioen mogen gaan, hopen volgens het onderzoek de meeste werkende Nederlanders al rond hun 62e te stoppen met werken. Het wereldwijde gemiddelde ligt bij 57 jaar. In Maleisiƫ vinden mensen het al snel mooi geweest en hopen zij al met 50 jaar met pensioen te gaan. Wereldwijd is de gemiddelde pensioengerechtigde leeftijd 59 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie