Up 2 Date

Verkoop condooms sterk gekelderd door coronavirus

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Verkoop condooms sterk gekelderd door coronavirus

De coronacrisis heeft ook zijn effect op... de condoomindustrie? Ja, zelfs de condooms moeten er aan geloven. Door de social distancing-regels van westerse overheden worden er flink wat minder avontuurtjes beleefd onder de lakens.

Stress

Toch is dit volgens Laxman Narasimhan, directeur van het productiebedrijf voor Durex-condooms, niet de enige reden waarom de verkoop achteruit is gehold. Naast social distancing zou ook stress een factor zijn. “Stelletjes hebben nu minder kans om intiem te zijn en zijn daarnaast ook bang elkaar ziektes te bezorgen”, zegt hij aan Metro.

Tekorten

Toch is de dalende verkoop nog niet eens het grootste probleem. Wat veel heftiger is, is dat de huidige productie door de daling sterk verminderd is en dat straks tot tekorten kan leiden. De grootste condoomproducent ter wereld genaamd Karex, verantwoordelijk voor 1 op de 5 condooms wereldwijd, heeft drie van zijn fabrieken moeten sluiten en waarschuwt voor een wereldwijd tekort aan condooms. Als gevolg van de sluitingen worden er nu 200 miljoen condooms minder door hen geproduceerd.

VN bezorgd

De Verenigde Naties is bezorgd over de ontwikkeling. Volgens hen kan een tekort een condooms leiden tot 'vernietigende' gezondheidsproblemen en sociale conflicten. "Een tekort aan condooms kan leiden tot een toename aan onwillige zwangerschappen, met desastreuze gevolgen," vertelt een woordvoerder aan The Guardian.

Kortom, laten we hopen dat we snel weer massaal condooms inslaan!

Ster advertentie
Ster advertentie