Up 2 Date

Britse rapper Ty (47) overlijdt aan gevolgen coronavirus

foto: Tru Thoughts Records
  1. Newschevron right
  2. Britse rapper Ty (47) overlijdt aan gevolgen coronavirus

De Britse rapper Ty is op 47-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt The Guardian donderdag. Ty brak in 2001 door in de Britse hiphopscene en werd drie jaar later genomineerd voor een Mercury Prize.

Inzamelingsactie

De rapper was begin april opgenomen in het ziekenhuis met symptonen van het coronavirus. Daarom startten vrienden van hem een online inzamelingsactie. Ty werd in kunstmatige coma gehouden om beter behandeld te kunnen worden. In eerste instantie leek dit effect te hebben, aangezien de initiatiefnemers van de actie op 19 april lieten weten dat het een stuk beter met hem ging. Later werd hij zelfs van de intensive care afgehaald. Een woordvoerder liet donderdag echter weten dat het virus hem toch fataal is geworden.

Historie

De echte naam van Ty is Ben Chijioke. De 47-jarige is van Nigeriaanse afkomst. In 2001 bracht hij zijn debuutalbum The Awkward uit. Onlangs startte hij een nieuwe rapformatie met twee anders rappers, Blak Twang en Rodney P. Bekijk hieronder een oude single van Ty.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie