STER Advertentie
STER Advertentie

Zorgen om tweede coronagolf na nieuwe besmettingen in Wuhan

Zorgen om tweede coronagolf na nieuwe besmettingen in Wuhan
Unsplash

Maandag 11 mei 2020 - 18:18 uur

|

Door:

Thijn

In China is de vrees voor een tweede besmettingsgolf van het coronavirus toegenomen nadat in de stad Wuhan nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. Dat meldt de South China Morning Post maandag.

Nieuwe besmettingen

De Chinese stad geldt als het epicentrum van de virusuitbraak en ligt nog altijd onder een vergrootglas. Er zijn zes nieuwe besmettingsgevallen bekendgemaakt en dat leidt tot grote zorgen. Het is namelijk voor het eerst sinds 8 april, toen de lockdown van de miljoenenstad werd opgeheven, dat het virus weer opduikt. De nieuwe gevallen zaten al in quarantaine.

Pandemie

"Op dit moment staat Wuhan nog steeds onder enorme druk om de pandemie onder controle te krijgen", laat het lokale bestuur weten. "We moeten altijd in gedachten houden dat we zowel de geïmporteerde gevallen als de lokale gevallen onder controle houden, en de heropleving van COVID-19 daarmee op afstand houden."

Dierenmarkt

Vorige maand keek de wereld met verbazing toe hoe de (onhygiënische) dierenmarkten in Wuhan opnieuw werden geopend. De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de markten en sindsdien waren deze meer omstreden dan ooit. Het grootste gedeelte van de Chinese bevolking is inmiddels echter voor strengere regulering en ook de overheid heeft beloofd meer toezicht te houden.

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver