STER Advertentie
STER Advertentie

Floyd Mayweather betaalt kosten voor begrafenis George Floyd

Floyd Mayweather betaalt kosten voor begrafenis George Floyd
A.RICARDO / Shutterstock.com

Dinsdag 2 juni 2020 - 09:36 uur

|

Door:

Milou

Bokser Floyd Mayweather heeft aangeboden de uitvaart van George Floyd te betalen. Dat heeft zijn vertegenwoordiger bevestigd. Hij betaalt niet alleen de begrafenis op 9 juni in Houston, maar ook diensten die op andere plekken in de Verenigde Staten plaatsvinden.

BETAALD VOOR DE BEGRAFENIS

Volgens de CEO van Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, heeft de familie van George het aanbod geaccepteerd. De bokser wil zelf niet praten over zijn actie. "Hij zal wel boos worden als ik dit zeg, maar hij betaalt inderdaad de begrafenis", zegt hij tegen ESPN"Floyd heeft de afgelopen twintig jaar vaker dit soort gestes gemaakt." In 2011 betaalde hij voor de begrafenis van bokser Genaro Hernandez, die toen overleed aan kanker.

Support

George Floyd kwam vorige week om het leven door een onnodig gewelddadige arrestatie en zijn dood heeft mensen wereldwijd geraakt. In steden over de hele wereld gaan mensen de straat op om te protesteren tegen politiegeweld en verschillende celebs en topsporters tonen online hun support. In Floyd Mayweathers geval gaat die steun gepaard met een checque van $88.500 dollar, aldus TMZ.

Lees ook: Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

Drake en The Weeknd

Ook Drake heeft financiële steun geboden. De rapper doneerde $100.000 aan National Bail Out, om zo mensen te helpen die zijn gearresteerd tijdens het protesteren tegen politiegeweld. The Weeknd deed hetzelfde. Hij doneerde een bedrag van in totaal $500.000 aan Black Lives Matter Global Network, Colin Kaepernick's Know Your Rights-campagne en National Bail Out.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden