STER Advertentie
STER Advertentie

Alle vier agenten betrokken bij dodelijke arrestatie George Floyd aangeklaagd

Alle vier agenten betrokken bij dodelijke arrestatie George Floyd aangeklaagd
AFP

Donderdag 4 juni 2020 - 08:17 uur

|

Door:

Milou

Naast Derek Chauvin zijn nu ook de andere drie agenten die betrokken waren bij de dodelijke arrestatie van George Floyd in hechtenis genomen. Zij worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan doodslag. De aanklacht tegen hoofdverdachte Derek Chauvin, de agent die George's nek afknelde met zijn knie, is verzwaard van third degree murder (dood door schuld) naar second degree murder (doodslag).

DOOD DOOR VERSTIKKING

Een tweede, onafhankelijke autopsie, uitgevoerd in opdracht van George's familie, bevestigde eerder deze week dat George door verstikking om het leven is gekomen en niet door een combinatie van factoren, zoals bij de eerste autopsie werd gezegd. Ook is George volgens het nieuwe autopsierapport niet later in het ziekenhuis overleden, maar op de plek van de arrestatie.

Stap naar gerechtigheid

Het nieuws dat alle vier de agenten worden aangeklaagd komt een week nadat George Floyd werd gedood tijdens een onnodig gewelddadige arrestatie. De vier betrokken agenten werden kort na het uitlekken van de beelden ontslagen en al snel braken er wereldwijd protesten uit waarbij mensen eisten dat alle vier de agenten vervolgd zouden worden. Dat ze nu alle vier zijn opgepakt, is een belangrijke stap naar gerechtigheid, zegt ook senator Amy Klobuchar op Twitter.

Lees ook: In deze steden vonden er naast Amsterdam ook demonstraties plaats

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie

George's zoon Quincy reageerde gisteren tijdens een persconferentie kort op het nieuws. "Ik ben blij dat ze zijn gearresteerd. We verdienen gerechtigheid." Ook de advocaat van de familie, Benjamin Crump, reageerde. Hij zei onder andere trots te zijn dat de oproep van de familie naar gerechtigheid door zo veel mensen wordt gehoord, maar benadrukt dat dit pas een eerste stap is. Hij wil de hoofdverdachte vervolgd zien worden voor moord. "We kunnen het niet vieren, want een arrestatie is geen veroordeling. We willen volledige gerechtigheid."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Populair op FunX.nl

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • Amerika neemt harde maatregelen tegen China om Oeigoeren

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album