STER Advertentie
STER Advertentie

Doodsoorzaak zwarte arrestant Atlanta bekend

Doodsoorzaak zwarte arrestant Atlanta bekend
Facebook: Rayshard Brooks

Maandag 15 juni 2020 - 08:39 uur

|

Door:

Thijn

Afgelopen vrijdag werd Rayshard Brooks, een zwarte Amerikaan, doodgeschoten in Atlanta. De 27-jarige verzette zich tegen zijn arrestatie nadat hij niet mee wilde werken aan alcoholcontrole. Tijdens een worsteling met een agent kreeg hij zijn stroomstootwapen in zijn handen, waarop de agent besloot hem neer te schieten. Uit een autopsie blijkt dat hij hierdoor om het leven is gekomen.

Schotwonden

Rayshard is overleden aan de gevolgen van twee schotwonden in zijn rug. De kogels hadden zijn organen beschadigd en veroorzaakten veel bloedverlies. Die conclusies worden getrokken in het autopsierapport dat door artsen zondag is vrijgegeven. Dat meldt CNN.

Aanklacht

Het Openbaar Ministerie in Atlanta laat weten werk te maken van zijn dood en de autopsie te gebruiken voor het onderzoek. De aanklagers hopen ergens volgende week een beslissing te nemen over mogelijke aanklachten tegen de betrokken agenten. Volgens het OM zullen er nog twee andere getuigen worden gehoord over het dodelijke incident. "We werken de klok rond om dit onderzoek af te ronden, en ik hoop dat we onze beslissing halverwege de week kunnen aankondigen", aldus officier van justitie Paul Howard. 

Ontslag

De agent die ervan wordt verdacht de man te hebben doodgeschoten is ontslagen. De andere agent kreeg administratief verlof. De dood van Rayshard leidde opnieuw tot grote rellen.

 

Populair op FunX.nl

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

  • Mia Khalifa veilt 'beruchte' bril om geboorteland Libanon te steunen

  • Ophef: Trolls-pop maakt 'seksueel geluid' bij indrukken 'vagina-knop'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • EOTB-Yasmine deelt heftige beelden na zware mishandeling