Up 2 Date

Vrees voor tweede coronagolf na toename besmettingen in Tokio

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vrees voor tweede coronagolf na toename besmettingen in Tokio

Er bestaan grote zorgen over een tweede besmettingsgolf van corona nadat er in Tokio een flinke toename van het aantal besmettingen is. Volgens de Japanse televisiezender NHK zijn er vandaag 48 nieuwe mensen met corona bijgekomen.

Nieuwe besmettingen

De herkomst van de besmettingen is terug te leiden naar de clubscene van de stad, Shinjuku. 20 van de 48 nieuwe besmettingen die maandag waren gemeld, werden vastgesteld bij werknemers van clubs in dat gebied, aldus lokale media. Het is al de tweede dag dat het aantal nieuwe besmettingen boven de 40 ligt.

Noodtoestand opgeheven

Eind mei had Japan de noodtoestand in het hele land opgeheven, omdat de crisis naar eigen zeggen bijna onder controle was. Nadat mensen eerder verplicht zo veel mogelijk thuis moesten blijven, mocht men toch weer de straat op. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de Olympische Spelen, die in Tokio zouden plaats vinden, uitgesteld tot volgend jaar.

Paniek op de beurs

De zorgen waren meteen terug te zien op de beurzen. De situatie in Tokio gecombineerd met de nieuwe coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en in de Chinese hoofdstad Peking zorgde voor onrust bij beleggers.

Ster advertentie
Ster advertentie