STER Advertentie
STER Advertentie

Politie bevestigt: lichaam Naya Rivera gevonden in meer in Californië

Politie bevestigt: lichaam Naya Rivera gevonden in meer in Californië
Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Dinsdag 14 juli 2020 - 07:45 uur

|

Door:

Milou

De politie heeft gisteren het lichaam van de overleden actrice Naya Rivera (33) gevonden in Lake Piru in Californië. Dat werd gisteren bevestigd tijdens een persconferentie. Naya, bekend van haar rol als Santana in Glee, raakte vorige week woensdag vermist tijdens een boottochtje met haar 4-jarige zoontje.

Lees ook: 'Glee'-actrice Naya Rivera (33) vermist, politie vreest voor haar leven

Verdwenen in het meer

Tijdens de persconferentie werd ook duidelijk gemaakt dat er nog een uitgebreidere autopsie moet plaatsvinden, maar dat Naya hoogstwaarschijnlijk onder natuurlijke omstandigheden om het leven is gekomen. Naya huurde die dag een bootje samen met haar zoon Josey. Ze ging vervolgens zwemmen in het meer, maar keerde niet meer terug. Iemand van de bootverhuur trof het jongetje een paar uur later alleen, slapend aan in de boot en waarschuwde de politie.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zoekactie

De afgelopen dagen werd door reddingswerkers, duikers en helikopters naar Naya gezocht. Een dag na de vermissing veranderde de politie de reddingsactie in een bergingsmissie nadat er vanuit werd gegaan dat de actrice was verdronken. Zoontje Josey is inmiddels ondergebracht bij zijn vader, Ryan Dorsey, met wie Naya vier jaar getrouwd was. 

'De vloek van Glee'

Naya's lichaam werd precies zeven jaar na de dood van Glee-acteur Cory Monteith (Finn) gevonden. Hij overleed in 2013 op 31-jarige leeftijd aan een overdosis alcohol en heroïne. In 2018 overleed nog een acteur uit de serie. De toen 35-jarige Mark Salling (Noah) pleegde zelfmoord nadat hij werd aangeklaagd voor het bezit van kinderporno. In Amerika wordt gesproken van 'de vloek van Glee'. 

Reacties

Verschillende castleden van de serie verzamelden zich gisteren bij het meer om samen op informatie van de autoriteiten te wachten en Naya te herdenken. Ook op social media reageren veel ex-collega's en andere mensen vol verdriet op haar dood. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 14-jarige jongen pleegt zelfmoord op AZC-terrein

  • Ook Bachelorette-Niek haalt keihard uit naar Gaby: 'Ik vond het echt respectloos'

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • Politie pakt Rotterdammer (18) voor 18de keer zonder rijbewijs

  • Vechtpartij om mondkapje in KLM-vliegtuig naar Ibiza

  • Ellen DeGeneres reageert op beschuldigingen personeel