Up 2 Date

Ophef om dood van man (29) na arrestatie in Antwerpen

foto: @dzalgeriens
  1. Newschevron right
  2. Ophef om dood van man (29) na arrestatie in Antwerpen

Op social media is veel ophef ontstaan naar aanleiding van een filmpje van een arrestatie in Antwerpen. Daarop is te zien hoe de 29-jarige Akram tegen de grond wordt gedrukt door twee politieagenten. Volgens omstanders die het gefilmd hebben, is hij overleden tijdens de arrestatie. Volgens de politie kreeg hij een hartstilstand en overleed hij later in het ziekenhuis, zo meldt De Standaard. Zijn dood wordt nu verder onderzocht.

politieverklaring

De politie werd afgelopen zondag ingeschakeld, omdat de man voor onrust zou zorgen op een terras in de stationsbuurt. Een politiewoordvoerder laat aan de krant weten dat hij mensen belaagde en volgens getuigen drugs had genomen en duidelijk onder invloed was. Ook dat wordt momenteel onderzocht.

"Onze mensen hebben de man op de grond geboeid en hebben zijn benen gekruist omdat hij in het rond bleef stampen. Ze merkten dat hij een snijwond aan het hoofd had en bloedde uit zijn mond", aldus de woordvoerder. "De man werd in de ziekenwagen twintig minuten gereanimeerd en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht." Daar zou hij na een operatie later op de avond zijn overleden.

Protest

Volgens een plaatser van de video was de man op straat al dood: "Een vriend van mij maakte het filmpje. Nadat hij stopte met filmen kwamen er nog twee politiecombi’s aan, toen werd het heftiger, zegt hij. De man kreeg een mondkapje aan, daar was volgens mijn vriend bloed op te zien. Toen ze hem op een brancard legden draaide zijn hoofd levenloos weg."

Onder de hashtag #MurderinAntwerp worden veel boze reacties geplaatst van mensen die aangeven dat het om een racistische daad gaat en dat Akram, van Algerijnse afkomst, is gestorven door politiegeweld. Er wordt opgeroepen tot protest bij het politiebureau.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

De politie van Antwerpen heeft op Twitter laten weten voorlopig geen commentaar meer te geven. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak, zowel het politieoptreden als het gedrag van de man. Daaruit moet uiteindelijk blijken wat de doodsoorzaak van Akram is. Ook het glas waaruit de man dronk wordt onderzocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Contact Met familie

Fernando sprak vanmorgen in Start met Amina. Zij heeft contact met de moeder van Akram, die contact met haar opnam nadat Amina een filmpje van de arrestatie op social media postte. "Het is hartverscheurend voor haar." Amina vertelt ook dat de video van de arrestatie telkens werd verwijderd. "Dat maakte ons boos."

Ster advertentie
Ster advertentie