STER Advertentie
STER Advertentie

Miljoenenroof van iPhones op Schiphol

Miljoenenroof van iPhones op Schiphol
Unsplash

Dinsdag 28 juli 2020 - 08:19 uur

|

Door:

Burç

Dieven hebben op 14 maart een grote lading iPhones gestolen op bedrijventerrein bij Schiphol-Rijk. De recherche van de Koninklijke Marechaussee doet momenteel onderzoek naar de miljoenenroof en houdt er rekening mee dat de roof mogelijk met hulp van binnenuit is gepleegd.

Vervalste documenten

Bij de roof die zaterdag 14 maart op klaarlichte dag plaatsvond, zou voor drie miljoen euro aan iPhones zijn gestolen door de ladingdieven. Een dag na de roof is een 35-jarige chauffeur van Poolse komaf aangehouden. Hij zou de lading met vervalste vrachtdocumenten hebben opgehaald en vervolgens in Noord-Holland hebben gelost of overgeladen.

Integriteit

De recherche vermoedt dat mensen van verschillende bedrijven betrokken zijn geweest bij de roof van de mobiele telefoons. Woordvoerder majoor Robert van Kapel zegt dat de zaak hoge prioriteit heeft: "Integriteit van de luchthaven is een groot goed en daar wordt veel op geïnvesteerd."

Doelwit: Schiphol

Het is niet voor het eerst dat er een grote lading Apple-producten is gestolen op Schiphol. Op 16 mei werden 4400 Apple Watches gestolen met een waarde van een half miljoen euro. Dat gebeurde destijds uit een loods van een bedrijf op Schiphol-Oost.

Tip de Marechaussee

De Marechaussee doet een oproep aan iedereen die meer weet over de Schiphol-roof om zich te melden. Mocht jij informatie hebben dan kan je contact opnemen met de Politie Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Als je liever met iemand van het Team Nationale Inlichtingen spreekt, dan kan je bellen met het nummer 079-345 8 999 of anoniem tips doorgeven via M: 0800-7000.

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen