STER Advertentie
STER Advertentie

Petitie om collegegeld te compenseren door duizenden studenten ondertekend

Petitie om collegegeld te compenseren door duizenden studenten ondertekend

Maandag 3 augustus 2020 - 14:13 uur

|

Door:

Elize

Bijna zevenduizend studenten hebben een petitie ondertekend om een deel van hun collegegeld terug te krijgen. De studenten zijn ontevreden over de colleges die door hun hogeschool of universiteit op afstand werden gegeven tijdens de coronacrisis. 

Stress

"Het coronavirus heeft gezorgd voor veel stress, obstakels en onduidelijkheden onder studenten", staat er bij de petitie. "Veel studenten hebben nu veel financiële problemen en ze kunnen geen of weinig colleges bijwonen of specifieke vragen stellen aan docenten/professoren." Volgens de petitiestarters leiden de problemen tot studievertraging. In de petitie wordt gepleit voor een compensatie van het collegegeld. 

Chaos

Petitiestarter Sema Keskin, derdejaars psychologiestudent in Tilburg, zegt tegen de NOS dat de online colleges tot veel stress hebben geleid. De lessen op afstand verliepen volgens haar chaotisch. Daarnaast waren docenten en professoren onbereikbaar en kon er slechts beperkt gebruik worden gemaakt van faciliteiten zoals de bibliotheek.

Lees ook: Tienduizenden studenten lopen vertraging op door corona

Compensatie

Sema wil dat een derde van de 2100 euro collegegeld die zij komend jaar moet betalen, gecompenseerd wordt. Het ministerie van Onderwijs reageert dat er momenteel geen plannen zijn voor een compensatie voor het komende jaar.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Kabinet presenteert nieuwe ingrijpende coronamaatregelen

  • 'Amsterdam en Den Haag in top 10 coronabrandhaarden van West-Europa'

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • "Opnames Avatar 2 en 3 zijn bijna klaar"

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"