STER Advertentie
STER Advertentie

Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie
Go Fund Me

Vrijdag 7 augustus 2020 - 10:58 uur

|

Door:

Elize

Er is al ruim anderhalve ton opgehaald voor de 39-jarige Poolse man die zondag drie kinderen uit de zee redde en daarbij zelf om het leven kwam. Marcin Kolczynski, zoals de 39-jarige man heet, laat zelf een gezin met drie jonge kinderen achter. 

GEzin

De inzamelingsactie is bedoeld om het gezin van Marcin financieel te ondersteunen. "Aangezien de familie het niet breed heeft en de kosten van de begrafenis en het lichaam vervoeren naar Polen duur zijn wil ik hun hiermee een handje helpen", schrijft petitiestarter Martina Janasz

Meer dan 8000 mensen hebben geld gedoneerd. "Marcin mag van mij heilig verklaard worden....een superheld", schrijft een van de donateurs. "Ik wens zijn gezin heel veel sterkte met dit grote verlies. Het zal het leed misschien niet verlichten maar de kinderen mogen trots zijn op hun vader", laat een andere donateur in een bericht achter. 

Heldendaad

Marcin Kolczynski dook zondagmiddag in het water bij het Noord-Hollandse Julianadorp nadat hij zag dat er iets mis was met drie kinderen. Het lukte de Pool, die in Nederland was voor seizoenswerk, om de kinderen in veiligheid te brengen. Zelf raakte hij vermist. Na een grote zoekactie werd Marcin uiteindelijk gevonden. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet meer baten. 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen