STER Advertentie
STER Advertentie

Giro555 komt in actie voor slachtoffers Beiroet

Giro555 komt in actie voor slachtoffers Beiroet
ANP

Vrijdag 7 augustus 2020 - 13:25 uur

|

Door:

Elize

Giro555 is vandaag een Nationale Actie gestart voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet. Bij de verwoestende explosie op 4 augustus kwamen zeker 149 mensen om het leven. Zo'n vijfduizend slachtoffers raakten gewond en nog tientallen mensen zijn vermist. Daarnaast raakten tienduizenden gezinnen hun huis kwijt.

Explosie

Afgelopen dinsdag werd Beiroet opgeschrikt door een explosie, De explosie werd veroorzaakt door een ontploffing van een grote hoeveelheid ammoniumnitraat dat in een opslagloods in de haven lag. Kort voor de explosie was er brand ontstaan. 

Lees ook: Enorme explosie in Libanese hoofdstad Beiroet

Noodsituatie

De ramp heeft tot een noodsituatie in Libanon geleid. Kinderen in Beiroet zijn hun ouders kwijt en voedsel- en medicijnvoorraden zijn vernietigd. De zorg in de stad was door het jarenlange opvangen van vluchtelingen uit Syrië en de Palestijnse gebieden én vanwege de coronapandemie al flink uitgeput. Er is dan ook directe noodhulp nodig, zoals medische zorg, reddingswerk, drinkwater en onderdak. Daarnaast is er psychische hulp nodig voor de getraumatiseerde slachtoffers van de ramp.

Lees ook: 'Einde Libanon ligt op de loer na explosie'

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GIRO 555

Lees hier meer over de situatie in Beiroet. Wil je meer doen? De slachtoffers hebben je hulp hard nodig. Doneren kan via Giro555.

Giro555 bestaat uit 11 samenwerkende hulporganisaties die de handen ineen slaan om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. De hulporganisaties achter deze Giro555-actie zijn: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF,  Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes, World Vision.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen