STER Advertentie
STER Advertentie

Schiphol introduceert mondkapjesplicht

Schiphol introduceert mondkapjesplicht
ANP

Maandag 7 september 2020 - 19:41 uur

|

Door:

Thijn

Schiphol gaat mondkapjes op het vliegveld verplichten. Passagiers en bezoekers worden "zeer dringend verzocht" om te allen tijde een mondmasker te dragen. Dat bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf.

Alle bezoekers moeten een mondkapje dragen

Het vliegveld roept mensen op om in alle passagiersgebieden een mondkapje te dragen. Hiermee doelen zij niet alleen op vakantiegangers of personeel, maar ook treinreizigers die moeten overstappen of mensen die iemand komen ophalen. Schiphol beroept zich hierbij op Europese richtlijnen, die het gebruik van mondkapjes ten zeerste aanraden.

Niet officieel verplicht

"Schiphol wil het voor reizigers zo duidelijk mogelijk maken en daarom vragen we sinds vandaag passagiers en medewerkers in alle voor passagiers toegankelijke gebieden op de luchthaven een mondkapje te dragen", stelt de woordvoerder. Ondanks dat Schiphol het zelf omschrijft als een plicht, is het niet officieel verplicht. Dat moet eerst vastgelegd worden door het kabinet, iets waar het vliegveld ook nadrukkelijk om vraagt.

Bestaande regels ongewijzigd

De oproep van Schiphol is tevens een aanvulling op de al bestaande verplichting om in bepaalde gebieden een mondkapje te dragen. Deze gold namelijk al voor het inchecken, de veiligheidscontroles en het boarden zelf. De al eerder ingestelde maatregelen zoals de hygiëneregels en het houden van anderhalve meter afstand zijn ook nog steeds van kracht.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen