STER Advertentie
STER Advertentie

Boa's gaan strenger coronaregels handhaven in het openbaar vervoer

Boas gaan strenger coronaregels handhaven in het openbaar vervoer
Unsplash

Maandag 14 september 2020 - 07:41 uur

|

Door:

Daisy

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gaan strenger toezicht houden op naleving van coronaregels in het openbaar vervoer. Ze  verwachten meer boetes uit te gaan delen, omdat het waarschijnlijk veel drukker gaat worden in trein, bus, tram en metro. Maandag begint een miljoenen kostende campagne voor het openbaar vervoer, om dagelijks tienduizenden extra reizigers te werven.

80 procent

"Het doel is in december weer 80 procent van het normale aantal reizigers te vervoeren. Dat ligt nu gemiddeld op iets meer dan de helft, veel te weinig. Daardoor lijdt de ov-sector dit jaar een verlies van bijna een half miljard euro. Het is een investering in deze campagne dus meer dan waard", zegt voorzitter Pedro Peters van koepel OV-NL in De Telegraaf.

coronamaatregelen

Boa's moeten ervoor zorgen dat reizigers zich aan coronamaatregelen houden. Peters: "Dat doen we niet graag, maar het kan niet zo zijn dat sommige reizigers zich niks aantrekken van de voorschriften, nu het weer drukker gaat worden in het ov. Ook agressief gedrag wordt niet geduld." Volgens Peters zijn er tot eind juli ongeveer duizend boetes uitgedeeld vanwege het niet dragen van een mondkapje. Sinds augustus gaat het om tweehonderd per week. Met name in de weekenden worden bonnen uitgeschreven.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen