STER Advertentie
STER Advertentie

Brits onderzoek toont aan: 'Er is mogelijk leven op venus'

Brits onderzoek toont aan: Er is mogelijk leven op venus
Unsplash/Fox

Maandag 14 september 2020 - 18:52 uur

|

Door:

Thijn

Een eeuwige vraag onder ruimtewetenschapper (en sci-fi-fans) is en blijft: is er buitenaards leven? Waar men het de afgelopen tijd vooral moest doen met wat vage Area 51-complottheorie├źn, is er nu toch echt degelijk bewijs dat er sprake is van leven op een andere planeet. Een groep Britse onderzoekers deed namelijk een bijzondere ontdekking op Venus.

Kleine organismen

In de dampkring van Venus hebben de wetenschappers sterke aanwijzingen voor leven gevonden. Het team heeft ontdekt dat er in de dampkring zogeheten 'microbes' zweven. Dit zijn kleine organismen die aantonen dat er sprake zou kunnen zijn van leven op de planeet. Dat blijkt uit het onderzoek van de wetenschappers.

'Overleven zonder zuurstof'

Tevens werd er in de wolken van Venus het molecuul fosfine gemeten. Dat is een gas die ontstaat door het toedoen van microbes, die in staat zijn te overleven in omgevingen zonder zuurstof.

Nog niet zeker, maar sterke aanwijzingen

De wetenschappers hebben daarbij gekeken of de fosfine wellicht afkomstig kan zijn van een andere bron, zoals bliksem of vulkanen. Echter zit er in de dampkring van Venus 10.000 keer zoveel van de stof als zulke bronnen ooit zouden kunnen produceren. Daardoor lijkt het voor de wetenschappers onmisbaar dat de stof wordt geproduceerd door levende wezens. Voor een daadwerkelijke bevestiging van leven is meer onderzoek nodig, dus geheel zeker is het (nog) niet. 

Top 30 Alien GIFs | Find the best GIF on Gfycat

 

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"