Up 2 Date

VIDEO: Twee Nederlandse jongens geweigerd in Amerika

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Twee Nederlandse jongens geweigerd in Amerika

Twee Nederlandse jongens zouden deze zomer 5 weken door Amerika reizen, maar daar heeft de Amerikaanse douane een stokje voor gestoken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terwijl ze een toeristenvisum op zak hadden, kwam Ismael van YouTube-kanaal Waterkonijnen en zijn vriend Othmane toch niet binnen. In New York werden ze tegengehouden en zes uur lang ondervraagd, waarna ze op het vliegveld terug naar Europa werden gestuurd.

behandeld als criminelen

Op het YouTube-kanaal heeft Ismael nu zijn verhaal gedaan. Volgens hem zijn de twee behandeld als criminelen, en niet als Nederlandse staatsburgers die "meedoen tot aan de max in de maatschappij". Aan Morad & Shay vertelden de twee dat ze tijdens het verhoor geen oogcontact mochten hebben Ook hun vingerafdrukken werd gevraagd.

Saudi-Arabië

De twee jongens denken dat het probleem was dat Othmane vijf jaar geleden in Saudi-Arabië is geweest. Hij ging daarheen om Mekka te bezoeken maar omdat hij een nieuw paspoort heeft, kon hij niet bewijzen in welke landen hij nog meer geweest is. De douane-beambten moesten Othmane dus op zijn woord geloven, en dat deden ze niet.

Mallorca

Natuurlijk is het heel vervelend hoe Ismael en Othmane zijn behandeld, maar er is gelukkig ook goed nieuws. De twee hebben namelijk twee tickets naar Mallorca gekregen van een collega om daar alsnog vakantie te vieren.

Ster advertentie
Ster advertentie