Naar homepage
Up 2 Date

Agente Esra werd met nieuwjaar in de val gelokt door twintig gemaskerde jongeren

foto: Jinek
  1. Newschevron right
  2. Agente Esra werd met nieuwjaar in de val gelokt door twintig gemaskerde jongeren

Ze dacht dat ze naar een autobrand zou gaan, maar werd als agente in de val gelokt door twintig gemaskerde jongeren tijdens oud en nieuw: bij de allereerste aflevering van Jinek op RTL vertelde politieagente Esra Ceran hoe ze dacht dat zij en haar collega's gebombardeerd zouden worden.

gemaskerde jongeren

Esra en haar collega's gingen in de nacht van 1 januari op weg naar een melding van een autobrand op een afgelegen, doodlopende parkeerplaats. Toen ze daar aankwamen was er alleen helemaal geen brand: er stonden twintig gemaskerde jongeren met vuurwerk die de politie wilden aanvallen.

"Ze stonden met vuurpijlen gericht op ons voertuig", vertelt ze in de uitzending. "Je kon alleen hun ogen zien; dat hebben ze wat dat betreft heel slim aangepakt."

"Op dat moment denk je: beland ik hier echt in? Gaat dit echt gebeuren?! Ik had het gevoel dat we in oorlogsgebied waren. We hebben het over vuurwerk, maar in mijn ogen waren die jongens zwaar bewapend met granaten en bommen. Het zijn geen rotjes of gillende keukenmeiden, het zijn bommen."

'levensgevaarlijk'

Esra twijfelde of ze uit zou stappen, terwijl de vuurpijlen op de auto afketsten. "Als politieagent is je instinct dat je er iets mee wil doen, maar het is levensgevaarlijk. Als het ergens blijft hangen of het ontploft in je gezicht, dan heb je een probleem."

brandweer

Toen de agenten omdraaiden om weg te rijden, kwam net de brandweer aanrijden. Die gingen ook de straat in, waarop Esra besloot weer achter hen aan te rijden, omdat de brandweer geen wapens heeft om zich te verweren. Ook de brandweer werd bekogeld met zwaar vuurwerk, maar ze waren zo slim om niet uit te stappen.

bang

Als Eva Jinek aan Esra vraagt of ze bang was, twijfelt ze. "Ik heb me wel onveilig gevoeld ja", antwoordt ze dan. "Met dat soort vuurwerk steken ze ook alle voertuigen in brand. Ik was wel eventjes bang dat ons voertuig opgeblazen zou worden."

Uiteindelijk werd zelfs de ME erbij gehaald. Een van de relschoppers werd uiteindelijk opgepakt, naar de anderen loopt nog een onderzoek. Het stuk uit de uitzending van Jinek waarin Esra haar verhaal vertelt kun je hier bekijken.

Ster advertentie
Ster advertentie