Naar homepage
Artist of the Month

De Utrechtse Broda JT ging van student rechten naar allround artiest

  1. Newschevron right
  2. De Utrechtse Broda JT ging van student rechten naar allround artiest

Broda JT zette zijn studie rechten stop om zich vol op muziek te kunnen focussen, dus dat maakt wel duidelijk hoe gemotiveerd hij is om het te maken als artiest. Van hiphop tot reggaeton en van clubtunes tot 'melodieuze drill': de Utrechtse artiest kan met elk genre uit te voeten. Hoe dat klinkt, ga je zelf ontdekken, want Broda JT is Artist of the Month en zijn tune Shooter hoor je de hele maand op FunX.

Naam: Broda JT
Leeftijd: 25
Woonplaats:
Utrecht
Hoe lang maak je al muziek? Twee jaar. Ik begon als MC in clubs en ging daarna zelf muziek maken.
Omschrijf je sound in één woord: Vernieuwend
Wat doe je om jezelf te onderscheiden? Ik heb een eigen saus en mijn muziek klinkt niet zoals anderen. Ook qua stem.
Waar haal je inspiratie vandaan?
Uit wat ik zelf mee maak, wat er om me heen gebeurt en alles wat ik zie en lees.
Naar welke artiesten luister je zelf veel? D-Block Europe, Pop Smoke, Frenna en Henkie T.
Waar wil je sowieso ooit nog optreden? Woo Hah! en Oh My! Festival.
Met wie wil je ooit nog samenwerken? D-Block Europe
Waar ben je het meest trots op?
Dat alle nummers die ik tot nu toe heb uitgebracht in korte tijd meer dan 100.000 streams hebben behaald op eigen kracht en dat ik al met twee nummers in de Spotify-charts heb gestaan. Daarnaast natuurlijk ook de love en support die ik van mensen krijg.
Waar sta je over vijf jaar?
Dan wil ik sowieso dat mensen weten wie ik ben. En natuurlijk awards winnen bij FunX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van student en mc naar artiest

Broda JT was naast student rechten eigenlijk MC in clubs, totdat een producer naar hem toekwam en hem uitnodigde voor een studiosessie. "Ik dacht telkens: dit is niks voor mij. Maar toen stuurde hij me een beat en die was wel tof, dus toen hebben we een studiosessie ingepland." Daaruit kwam het nummer Wankel en daarna is het balletje gaan rollen. "Ik kreeg echt supergoede reacties en ik zag dat de streams lekker gingen. Ik dacht: waarom niet? Nu wil ik me helemaal focussen op muziek. Misschien dat ik later nog een deeltijd studie doe om dat papiertje te halen."

Melodieuze drill

Broda JT begon onder de naam DieKlootzak, maar die werd gaandeweg geskipt. "Ik werd ouder. Dan ga je toch nadenken over hoe het overkomt. Het was niet echt een positieve naam." Inmiddels is de Utrechtse artiest ook gegroeid in zijn muziek. Er is bijna geen genre te bedenken waar hij géén track op zou kunnen maken. "Het is gewoon de vibe. Als iemand een beat gooit en ik voel het, kan ik heel makkelijk iets schrijven. De laatste tijd vind ik het leuk om drill te maken, maar dan wel melodieuze drill met zang. Terwijl ik vroeger dacht dat dat niet mijn ding was."

MOSS3LMAN

De meeste tracks maakt Broda nu samen met Moss3lman. "Hij benaderde me via Instagram. We planden een sessie en matchten meteen. We kunnen elkaar goed aanvullen. Het is ook echt een goede vriend, een broeder."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie