FunX Utrecht

Burgemeester Wolfsen: "wijkprojecten hebben nut"

  1. Newschevron right
  2. Burgemeester Wolfsen: "wijkprojecten hebben nut"
Aleid Wolfsen gelooft dat de huidige wijkprojecten in Utrecht de wijken juist wel prettig en leefbaar maken. Socioloog Vasco Lub confronteerde de belangrijkste buurtaanpak met wetenschappelijke inzichten en ontdekte dat slechts een klein deel nut heeft. Hij heeft zijn bevindingen opgeschreven in het boek ‘Schoon, heel en werkzaam?

Burgemeester Wolfsen zegt dat het niet waar kan zijn wat Vasco Lub beweert en geeft als voorbeeld de buurtvaders. "Ik was drie weken geleden bij de buurtvaders die met oud en nieuw sportzalen open zetten met een voetbaltoernooi. Daarvoor was er altijd gedoe, sinds dit gebeurd hebben we tijdens oud en nieuw geen gedoe meer in die wijk."

Volgens Aleid Wolfsen is een onderzoek niet al te objectief: "onderzoekers kunnen het nog twintig of honderd keer onderzoeken, maar als wij zien dat jongeren plezier hebben en de overlast in de cijfer minder wordt, dan is dat heel nuttig besteed gemeentelijk geld."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F90003782"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie