FunX Utrecht

Boze ouders op het Stadhuisplein

  1. Newschevron right
  2. Boze ouders op het Stadhuisplein
Spannend! Transformeren van een basisschoolpuppie naar brugpiepertje. Maar die overgang kan best stressvol zijn voor zowel ouders als kinderen. Middelbare scholen zitten soms gewoon vol en dan moet je maar overgaan op andere keuzes. Maar hoeveel verder blijf je eigenlijk zoeken? De ouders van beginnende scholieren zijn deze uitlotingen helemaal zat en demonstreerdendaarom bij het Utrechtse Stadhuis.

FunX-reporter Laila was daarbij aanwezig en sprak met Wim van Ginkel, die niet alleen een boze ouder is, maar ook oprichter van de facebookpagina Uitgeloot in de regio Utrecht.

"Kinderen hebben recht op een vrije schoolkeuze en dat wordt gewoon niet waar gemaakt." De eerste zes schoolkeuzes die de dochter van Wim heeft, zitten helaas al vol en dat is behoorlijk frustrerend. "Nu ben ik aan het kijken naar schoolkeuze zeven, acht en negen. Het is niet de bedoeling dat mijn dochter gaat kijken naar scholen waar ze nooit aan gedacht heeft en eigenlijk gewoon niet naartoe wil. Dan is het geen vrije schoolkeuze meer."



Ster advertentie
Ster advertentie