STER Advertentie
STER Advertentie

Islamitische Nourdeen Wildeman verrassend blij met PVV-tegenactie op positieve islamcampagne

Islamitische Nourdeen Wildeman verrassend blij met PVV-tegenactie op positieve islamcampagne

Dinsdag 11 augustus 2015 - 12:22 uur

|

Door:

Kavita

"Maar de vrouw van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in haar rustplaatsen en slaar haar." Deze zin komt uit de heilige Koran en heeft de PVV gebruikt als tegencampagne op De Boodschapper. Een project waarbij de Utrechtse stichting Tasmim de islam juist op een vreedzame manier toont door middel van campagneposters door heel Utrecht. Hierop staan positieve booschappen van de profeet Mohammed.

Maar ja, de PVV was daar dus niet zo blij mee en kwam met een tegenactie. De islamitische blogger/spreker Nourdeen Wildeman was te gast bij Jouw Stad Utrecht en hij was verrassend genoeg best positief over de PVV-reactie.

Context: "Het is een tikje"
De bekeerde blogger/spreker gaf een uitgebreidere uitleg van wat de door de PVV gebruikte quote dan wel inhoudt. "Wat de Koran dus eigenlijk zegt: op het moment dat er zo'n situatie is, dan ga je niet erop los slaan. Het eerste wat je doet, is dat je met elkaar in gesprek gaat. Lukt dat niet, dan verwijder je je van het bed. Dat is wat je 's nachts doet. Als het dan na een paar dagen nog niet goed is, dan pas zou je een tikje mogen geven."

Nourdeen zegt er wel bij dat het slaan of een tikje geven afgeraden is in de islamitische wetgeving. "Het is niet verboden, maar afgeraden. Als je het doet mag je geen blauwe plekje of krasje veroorzaken. Het is een tikje. Als ik jou nu een tikje op je schouders zou geven, zou je het positief ervaren."

Storend
"Waar ik me wel aan stoor bij de PVV, is dat er een quote uit de Koran wordt gehaald en er meestal een onzinnige uitleg aan wordt toegeschreven. Maar dat doen ze nu niet. Ze laten alleen de tekst zien en dat vind ik helemaal prima. Het is uit de Koran, het mooiste boek dat ik ken." Nourdeen zegt er wel bij dat niet alles letterlijk te vertalen valt, ook bij de quote die op de posters staat. "Het is een taalkundige in plaats van theologische vertaling."

'Nourdeen Wildeman: "Ik vind de actie van de PVV geweldig"'

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.24975-islamitische-nourdeen-wildeman-verrassend-blij-met-pvv-tegenactie-op-positieve-islamcampagne"}