STER Advertentie
STER Advertentie

Saïd (21) was alcoholverslaafd: "Het was of mijn leven verbeteren of ik haal de 30 niet"

Saïd (21) was alcoholverslaafd: "Het was of mijn leven verbeteren of ik haal de 30 niet"

Vrijdag 25 maart 2016 - 14:47 uur

|

Door:

Charissa

Nog maar 21 jaar en al aan het afkicken van een alcoholverslaving. Bijna twee jaar lang kon de Utrechtse Saïd niet genoeg krijgen van drank. Tot hij een half jaar geleden een kliniek is ingegaan om aan zijn probleem te werken. Nu is hij bezig met een opleiding en wil hij jongeren met dezelfde problemen helpen. Reporter Laila sprak met hem af en ging met hem terug in de tijd. Säids stem is vervormd, omdat hij onherkenbaar zijn verhaal wilde vertellen.

Wakker worden

Aan Leila vertelt hij: "Drinken was telkens een moment dat ik kon genieten, maar dan kwam ik bij en moest ik de realiteit onder ogen zien. Maar dat wilde ik niet en voordat ik het wist was ik verslaafd." Een jaar geleden ben ik voor het laatst veroordeeld en toen dacht ik 'oke, nu moet ik wakker worden'. De rechter zei: "Het is of vast zitten of je leven te verbeteren. En dat laatste was veel moeilijker. Je moet echt alles onder ogen zien en vechten tegen jezelf."

De Utrechter deed zijn verhaal vooral voor de jongens die niet op tijd hun problemen hebben aangepakt. Zoals de Nederlandse jongens die betrokken waren bij de vele ramkraken in Duitsland en die overleden tijdens het ontsnappen van een 'klus'. "Ik had ook één van hen kunnen zijn. Daarom wil ik mijn eigen ervaring gebruiken om andere jongens te helpen."

"Het was of mijn leven verbeteren of ik haal de 30 niet"

Om deze song te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulpverlener Hamid van Victas centrum voor Verslavingenzorg heeft de afgelopen maanden Saïd geholpen met zijn alcoholverslaving. "De eerste keer dat ik Saïd zag, was het een jongen die heel erg achterdochtig was naar hulpverlening toe. Hij gaf toe dat hij veel van feesten en drank hield, maar nog niet dat alcohol echt een probleem was." 

Inmiddels vindt Saïd plezier in andere dingen: "Lekker thuiskomen, douchen, sporten, de kleinste dingen. Zodra je daarvan gaat genieten, zul je alleen maar grotere doelen bereiken."

"Afkicken is zwaarder dan een jaar celstraf"

Om deze song te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Famke Louise reageert bij 'Jinek' op kritiek #ikdoenietmeermee-actie

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Sammy (18) uitgescholden voor zwartjoekel: "Racisme nog steeds aanwezig in Nederland"

  • Prison Break-acteur Dominic Purcell bevestigt zesde seizoen

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'