STER Advertentie
 • FunX NL
 • - Dance
 • - Slow Jamz
 • FunX Amsterdam 96.1 FM
 • - Arab
 • FunX Den Haag 98.4 FM
 • - Hip Hop
 • FunX Rotterdam 91.8 FM
 • - Reggae
 • FunX Utrecht 96.1 FM
 • - Latin
STER Advertentie

UFC-wereldkampioen Germaine de Randamie: ''Ik houd helemaal niet van geweld''

UFC-wereldkampioen Germaine de Randamie: Ik houd helemaal niet van geweld

Donderdag 16 februari 2017 - 11:15 uur

Germaine de Randamie is de eerste Nederlandse vrouw met de UFC-wereldtitel. Ze versloeg afgelopen zaterdag de Amerikaanse Holly Holm in de Mixed Martial Arts-kooi. De Utrechtse schreef daarmee geschiedenis, want naast de eerste Nederlandse UFC-wereldkampioen is ze ook de allereerste vrouwelijke UFC-kampioen in de gewichtsklasse Featherweight. De Iron Lady kwam langs in de FunX-studio om te praten over dit bijzondere moment. 

''Het is gekkenhuis. Ik krijg zoveel steun en liefde. Het is ongelooflijk.''

'UFC-kampioene Germaine de Randamie: "Die with memories, not dreams"'

Meer plezier

De MMA-vechtster liet eerder al weten dat ze het jammer vindt dat er zo weinig aandacht is voor vrouwelijke vechters. Ze hoopt dat daar nu verandering in komt. 

''Ik hoop dat ik het in een positief daglicht heb kunnen zetten. Ik hoop dat mensen met meer plezier naar de UFC of de vechtsport gaan kijken.''

Familie

Germaine de Randamie is altijd positief en zal nooit opgeven. Dat is één van de redenen dat ze zo ver is gekomen. Volgens Germaine zou ze het ook nooit zo ver hebben geschopt zonder haar team, of zoals ze het zelf liever noemt: haar familie. 

''Dankzij mijn familie en de steun van het Nederlandse volk is opgeven gewoon geen optie.''

Rematch

Holly Holm heeft al laten weten dat ze een rematch wil. Germaine ziet dat wel zitten, vooral als het in Nederland plaatsvindt. Ze is absoluut niet van plan om haar titel weer kwijt te raken. 

''Als je in Nederland tegen me komt vechten, dan kom je in mijn huis! Dan wordt het een heel ander verhaal. Ik ga er alles aan doen om die belt hier te houden. Hier kom je echt in het hol van de leeuw.''

Geen geweld

In de ring is Germaine a.k.a. de Iron Lady een beest. Buiten de ring houdt ze echter helemaal niet van agressie en vindt ze het juist belangrijk dat iedereen plezier met elkaar heeft. 

''Als Germaine houd ik helemaal niet van geweld en ruzie. Maar in de ring...''

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.31468-ufc-wereldkampioen-germaine-de-randamie-als-germaine-houd-ik-helemaal-niet-van-geweld"}