FunX Utrecht

FunX-dj Rutger krijgt flinke trap van Utrechtse kickbokser Jahfarr Wilnis

  1. Newschevron right
  2. FunX-dj Rutger krijgt flinke trap van Utrechtse kickbokser Jahfarr Wilnis

FunX-dj Rutger heeft een flinke trap gehad van de Utrechtse kickbokser Jahfarr Wilnis. Voor Jouw Stad Utrecht is hij op ontdekkingstocht door de wijk Zuilen en heeft een bezoekje gebracht aan de boksschool Colosseum. Drie uur lang presenteert Rutger zijn show vanuit verschillende plekken met natuurlijk de bijbehorende mooie verhalen. Maar eerst even over die keiharde trap...

Rutger vroeg er letterlijk om. Maar hij stelde natuurlijk veel meer vragen, want Colosseum is ook de gym waar bokser Rico Verhoeven twee keer per week traint. Hij is één van de trainingsmaatjes van Jahfarr.

"Natuurlijk wil ik Rico verslaan. Hij heeft die belt, maar ik wil het ook. Hij weet dat er een dag gaat komen dat we tegenover elkaar in de ring gaan staan. Maar daarna kunnen we ook weer gewoon verder trainen samen, ongeacht wie de wedstrijd zal winnen."

veel veranderd

Jahfarr is pas op zijn 22ste begonnen met kickboksen. Toch heeft hij al heel wat titels in de pocket, zoals wereldkampioen kickboksen in de gewichtsklasse boven de 95 kilo. "Ik heb altijd gevoetbald, maar dan merk je dat je te sterk bent en dat je tegenstanders bij elke schouderduwtje al op de grond liggen. Onder andere daarom ben ik overgestapt. Kickboksen kwam voor mij op het juiste moment. Het heeft me veel veranderd en heeft me veel discipline bijgebracht."

de top

Jahfarr is elke dag te vinden in de gym. Naast dat hij daar zelf traint, geeft hij ook les aan ruim 140 kinderen. "Er zijn zeker 30 à 40 kids die met goede begeleiding de top kunnen halen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie