STER Advertentie

Vanaf vandaag zijn alle poortjes op Utrecht Centraal dicht

Vanaf vandaag zijn alle poortjes op Utrecht Centraal dicht
ANP

Maandag 6 november 2017 - 08:50 uur

Eventjes snel je trein halen of even je vriend(in) uitzwaaien? Let dan op, want de poortjes op Utrecht Centraal zijn vanaf vandaag gesloten. Alleen met een werkende OV-chipkaart kun je nog op het station komen.  

uitzwaaien

Betekent dit dat je je vriend(in) dan maar gewoon bij de P+R af moet zetten? Nee, zolang je in- en uitcheckt met je OV-chipkaart kan je het station op om te zwaaien. Als je binnen één uur weer uitcheckt, dan kost je dat helemaal niets. Houd dus wel de tijd in de gaten! Ook kun je via de buitenzijde van het station nog steeds van het centrum naar de Jaarbeurs en omgekeerd. 

zwartrijders 

Door de poortjes op één van de grootste stations van Nederland dicht te doen, wil de NS zorgen dat er niet meer zwartgereden wordt. Ook is er volgens de NS minder agressie in de trein, waardoor de reizigers zich veilig voelen als ze met de trein reizen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.35167-vanaf-vandaag-zijn-alle-poortjes-op-utrecht-centraal-dicht"}