STER Advertentie
STER Advertentie

PVDA: gratis water op festivals moet verplicht zijn

PVDA: gratis water op festivals moet verplicht zijn
ANP Kippa

Donderdag 31 mei 2018 - 09:58 uur

Je kent het vast wel: je staat op een festival, de zon brandt op je rug, de temperaturen stijgen en je hebt dorst! De rijen bij de drankpunten zijn lang, flesjes water zijn veel te duur, je hebt net te weinig muntjes en verder is er nergens een gratis waterpunt beschikbaar. Heel vervelend. De PvdA in Utrecht vindt dan ook dat er altijd voldoende gratis water beschikbaar moet zijn op festivals: De partij wil dit zelfs verplicht maken. Er worden vragen aan het college gesteld om te kijken of dit mogelijk is. 

"Zeker bij hoge temperaturen moet het altijd duidelijk zijn waar bezoekers water kunnen krijgen." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weinig water

De vragen van de PvdA komen door de kritiek op de organisatie van het Nieuwegeinse Central Park Festival dat het afgelopen weekend plaatsvond. Daar was er een groot gebrek aan drinkwater. Waterflesjes werden voor maar liefst zes euro per stuk verkocht en daarnaast waren er weinig beschikbare waterpunten om eventueel een flesje te vullen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.37684-pvda-gratis-water-op-festivals-moet-verplicht-zijn"}