STER Advertentie
STER Advertentie

Kytopia, dé plek waar je in Utrecht muziek kunt maken, verdwijnt

Kytopia, dé plek waar je in Utrecht muziek kunt maken, verdwijnt
ANP Kippa

Donderdag 10 januari 2019 - 11:50 uur

Kytopia, dé creatieve, muzikale plek van Utrecht, moet binnenkort zijn plekje in Tivoli aan de Oudegracht verlaten. Eind maart moet er een nieuw onderkomen gevonden zijn, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. En dus dreigt het te verdwijnen. Dat is zonde, vertelt Ben Hartman aan FunX, want Kytopia is een bijzondere plek waar iedereen zomaar binnen kan lopen en waar muzikanten van verschillende muziekstijlen elkaar inspireren.

"Het is zo'n mooi pand, cultuurhistorie. Prince heeft daar ooit opgetreden. Het doet pijn te weten dat het pand straks een andere functie heeft dan iets dat met muziek te maken heeft."

'Kytopia, de plek waar je muziek kunt maken in Utrecht verdwijnt. What's next?!'

kyteman

Kytopia is een creatief centrum waar studio's en werkplekken te vinden zijn voor iedereen die daar behoefte aan heeft. In 2014 werd het geopend door Colin Benders a.k.a. Kyteman, hiphopartiest en trompettist die je misschien kent van het nummer Sorry. Aan RTV Utrecht vertelde hij dat het zoeken van een locatie voor een muziekcollectief lastig is, omdat het lawaai maakt en er dus veel maatregelen nodig zijn, zoals goed isoleren. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.40476-kytopia-de-plek-waar-je-in-utrecht-muziek-kunt-maken-verdwijnt"}