STER Advertentie
STER Advertentie

Utrechtse Aziz maakt film over terroristische aanslag: "Angst mag niet regeren"

Donderdag 24 januari 2019 - 15:53 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sommige experts zeggen dat het een kwestie van tijd is voordat er een terroristische aanslag in Nederland zal plaatsvinden. Die uitspraak kan voor nogal wat angst zorgen. Die angst is het onderwerp van de nieuwe film van de Utrechtse filmmaker Aziz Aarab. Aan FunX vertelde hij meer over dit project.

'Wat doet angst voor terreur met ons?! De Utrechter Aziz maakte er een film over'

de boodschap

De film die Aziz samen met Arno de Haas maakte, heet 'De Boodschap' en gaat over de dreiging van een terroristische aanslag in Nederland. Daarin wordt vooral de angst voor het onbekende vanuit verschillende perspectieven getoond.

In de film loopt een moslimjongen een supermarkt binnen, die vervolgens gelijk scherp in de gaten gehouden wordt. "De agenten hebben het op mij gemunt. Alleen omdat ik een baard en een djellaba draag", hoor je hem in de trailer zeggen. Aziz vertelt aan FunX over zijn eigen soortgelijke ervaringen. Hij maakt vandaag de dag nog wel eens mee dat mensen hem raar aankijken. Volgens hem zou het goed zijn als mensen in zo'n geval vaker het gesprek met elkaar aangaan.

"De boodschap van de film is vooral dat angst niet mag regeren en we elkaar meer moeten opzoeken."

Soundtrack

De soundtrack van de film is de track Crashen van Mario Cash en Josylvio. De clip bestaat onder andere uit shots van de film.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Munira werd na 27 jaar wakker uit een coma

  • Waarom Ciara make-uploze foto deelt en fans oproept hetzelfde te doen

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen

  • Rarko traint mee met profvoetballers

  • Vrouw kon doodgaan aan lipfillers op botoxparty

  • Boswachters gaan viral met fantastische selfie met gorilla's

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.40670-utrechtse-aziz-maakt-film-over-terroristische-aanslag-angst-mag-niet-regeren"}