FunX Utrecht

Waarom de gevolgen van sexting voor Marokkaanse meiden vaak lastiger zijn

  1. Newschevron right
  2. Waarom de gevolgen van sexting voor Marokkaanse meiden vaak lastiger zijn

Sexting kan leuk en spannend zijn, maar kan ook uitlopen op een vervelende ervaring. Zo kan het, wanneer foto's in verkeerde handen vallen, uitlopen tot shame-sexting, waarbij meiden vernederd en exposed worden. Je kunt hier dan over praten met een hulpverlener, maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Zo blijkt uit recent onderzoek van Kennisplatform Integratie & Samenleving dat er in de hulpverlening te weinig aandacht is voor de religieuze en culturele achtergrond van de slachtoffers. Hierdoor hebben Marokkaans-Islamitsche meiden vaker een negatieve ervaring na sexting dan bijvoorbeeld Nederlandse.

FunX sprak met Jacqueline van de Utrechtse organisatie Pretty Woman en zij vertelde hier meer over.

voorlichting

Pretty Woman geeft hulp en voorlichting op het gebied van seksualiteit en relaties. Jacqueline vertelt hoe ze in de organisatie omgaan met de verschillende achtergronden van de slachtoffers: "Wat wij heel belangrijk vinden, is dat er geen oordeel is." Wat Pretty Woman ook doet, is in samenwerking met de politie voorlichting geven in bijvoorbeeld moskeeën. "De politie kan uitleggen wat het strafrechtelijk betekent als je foto's verspreid en wij vertellen wat het met jou zelf doet als het verkeerd gaat", ligt Jacqueline toe.

film

Pretty Woman heeft over dit onderwerp ook een film gemaakt. Eentje die wél rekening houdt met de cultuur en religie, in tegenstelling tot andere vergelijkbare films. Jacqueline geeft aan dat de film bij veel kijkers hard binnenkomt, omdat het goed de impact van zo'n gebeurtenis binnen de cultuur laat zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Ster advertentie
Ster advertentie