STER Advertentie
STER Advertentie

Ouder dan 32? Dan móet je straks je studentenwoning in Utrecht verlaten

Ouder dan 32? Dan móet je straks je studentenwoning in Utrecht verlaten
Shutterstock

Dinsdag 4 februari 2020 - 12:01 uur

|

Door:

Milou

Op dit moment kan je in Utrecht forever in je studentenwoning blijven zitten. Of het ideaal is om op je dertigste nog in een studentenhuis te wonen, is nog maar de vraag, maar lekker goedkoop is het wel. Maar binnenkort komt er een eind aan. Studentenhuisvestingsbureau SSH komt namelijk met nieuwe regels waarin staat dat je op je 32e toch echt moet wegwezen uit je vertrouwde studentenkamertje.

Nieuwe regels

SSH verhuurt veel woningen aan mensen die al zijn afgestudeerd. "Sommigen van hen zitten er dus al jaren in waardoor de doorstroming afneemt", vertelt de manager Wonen aan het AD. Zo komen er te weinig woningen vrij voor nieuwe studenten. Daarom komen er vanaf juni nieuwe regels voor de verhuur van de 1500 kleine zelfstandige woningen die SSH nu aanbiedt aan starters en studenten. Huurders mogen dan op het moment van afsluiten niet ouder zijn dan 27 en ze mogen er maximaal 5 jaar wonen. Voor de huidige huurders verandert er niks.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere regels voor studentenkamers

Voor de 11.200 studentenkamers die SSH verhuurd, gelden andere regels. Studenten tekenen bij de verhuur daarvan een contract waarin staat dat je de kamer alleen mag huren als je ook echt studeert. Na het afstuderen mag je er nog maximaal één jaar blijven wonen.

Verhuizen te duur

Niet iedereen is van mening dat de slechte doorstroom te wijten is aan de 'te oude' bewoners. Betaalbare woningen zijn nou eenmaal zeldzaam, dus veel starters kunnen een volgende woning (nog) niet betalen. "Mensen gaan wel weg als ze een huis kunnen krijgen dat beter bij hen past. Maar als je dat niet kan betalen, heb je geen andere keuze dan te blijven zitten. Die beweging komt vooral voort uit schaarste", aldus de Woonbond tegen het AD.

Populair op FunX.nl

  • Je hoorde 'Say My Name' nooit zo creepy als in trailer horrorfilm 'Candyman'

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Politie met spoed naar 'schreeuwende buurvrouw', blijkt bevalling

  • Broer van vermiste Silvester (26): "Tijdens het zoeken kon ik niks meer zien door mijn tranen"