STER Advertentie
STER Advertentie

Hoe de tramaanslag in Utrecht ook tot eenheid en verbroedering heeft geleid

Hoe de tramaanslag in Utrecht ook tot eenheid en verbroedering heeft geleid
ANP

Woensdag 18 maart 2020 - 20:04 uur

|

Door:

Burç

Een mooi moment om niet te vergeten na de tramaanslag van precies een jaar geleden in Utrecht, was de indrukwekkende stille tocht waarbij FC Utrecht-supporters en leden van de Sayidina Ibrahim-moskee samenkwamen. Daar liet Utrecht blijken wat voor stad van eenheid en verbroedering het precies is. Die ontmoeting heeft inmiddels geleid tot meerdere gesprekken tussen moskeebezoekers en supporters om samen iets te doen voor bepaalde groepen zoals daklozen.

Bij elkaar gebracht

FunX-dj Gilly sprak in Jouw Stad Utrecht met woordvoerder Karim Enahachi van de Sayidina Ibrahim-moskee die vorig jaar een stille tocht had georganiseerd. De Utrechter vertelde bij FunX dat hij vanochtend opstond met een verdrietig gevoel. Toch is Enahachi ook heel trots op zijn stad. Een vreselijke daad heeft de inwoners van Utrecht niet uit elkaar gedreven, maar juist bij elkaar gebracht.

Saamhorigheid en eensgezindheid

Karim vertelde Gilly ook over de impact van de aanslag op de islamitische gemeenschap: "Ik had nooit gedacht dat zoiets vreselijks in Nederland kon gebeuren. In het buitenland worden moslims over een kam geschoren, maar wij hebben laten zien dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Het is een gekke individu die een misdaad heeft gepleegd waar wij veel pijn aan hebben gehad. Maar we hebben er ook iets moois aan overgehouden: saamhorigheid en eensgezindheid. Bewoners van heel Utrecht."

Populair op FunX.nl

  • 8D audio is de perfecte manier van muziek luisteren in quarantainetijd

  • Monica Geuze ontmoette nieuwe vriend (29) via exclusieve dating-app

  • Sehraz (16) is weer thuis en krijgt verrassing van Frenna

  • VS heeft nu meeste coronabesmettingen

  • Slim of misleidend? Webshops verkopen kleding die ook op AliExpress staat

  • Deze bioscoopfilms kun je vervroegd thuis checken door de coronacrisis