STER Advertentie

FunX WorX

FunX WorX

Hoe maak jij je dromen waar? Elke week praat Eva Cleven met opvallende gasten. Ze delen hun struggles en vertellen je eerlijk hoe zij hun weg vinden. Is het keihard werken? Moet je beschikken over een bijzonder talent? Of is het een kwestie van geluk? Dat hoor je in deze podcast want sommige lessen leer je niet op school.

Abonneer je nu op FunX WorX:

google podcast    

 itunes podcast

Of beluister de podcast via de gratis FunX-app.

Afleveringen

#6 - BLACK ACHIEVEMENT MONTH: Dywel Braaf: “Ik weet zeker dat er ruimte is voor klassiek in hiphop en Urban”. (S02)

Deze hele maand staat de WorX podcast in het teken van Black Achievement Month en vieren wij samen met jou succesvolle artiesten, ondernemers en creatievelingen uit de zwarte gemeenschap in Nederland. Dywel Braaf is geboren en getogen in de Bijlmer. Hij is 22 en bovenal klassiek pianist. Hij kreeg de eer om met zijn talent en passie de Black Achievement Month te openen voor 800 man. Hoe kijkt Dywel naar zijn eigen succes? En hoe mix je hiphop en klassieke muziek? Waar wil hij staan over 3 jaar? Aan Natasja vertelt hij zijn inspirerende verhaal. Check het hier!

#5 - BLACK ACHIEVEMENT MONTH: Cherlane Meijnaar: “Ik doe het niet voor mezelf, maar voor de generatie hierna”. (S02)

Deze hele maand staat de WorX podcast in het teken van Black Achievement Month en vieren wij samen met jou succesvolle artiesten, ondernemers en creatievelingen uit de zwarte gemeenschap in Nederland. Cherlane Meijnaar is een succesvolle ondernemer met een eigen winkel voor krullend en natural hair op Amsterdam Centraal. Op deze A locatie terecht komen is natuurlijk super tof, maar hoe kom je daar nou? En hoe kijkt Cherlane naar haar eigen succes? Aan Natasja vertelt zij haar inspirerende verhaal. Check het hier!

#3 - JONGE ACTIVISTEN: Sahil Amar Aïssa: “Bij alles in je werk moet een beetje activisme zitten”. (S02)

Sahil Amar Aïssa is presentator, columnist, acteur, verslaggever, maar ook activist! Je kunt hem onder andere kennen van BNNVARA en van zijn programma ‘Make Holland Great Again’. Sahil wil de wereld graag een stukje beter maken en dat stopt hij dan ook in zijn baan. Mega tof natuurlijk, maar hoe doe je dat nou? Wat zijn je drijfveren? Je krijgt in dit gesprek tips en tricks! Get inspired

#3 - JONGE ACTIVISTEN: “Waar het mij uiteindelijk om gaat is een steentje bijdragen aan de samenleving” (S02)

Kauthar Bouchallikht is publicist, journalist, trainer, moderator, coördinator, maar ook activist! Je kunt haar kennen van bijvoorbeeld de Groene moslims of als journaliste voor de OneWorld en zo veel meer! Hoe dope is het als je van je idealen ook je werk kunt maken?! Hoe doe je dat? Wat zijn je drijfveren? Wat moet je ervoor doen? Vandaag vertelt Kauthar haar verhaal, laat je inspireren, let’s get it!

#2 - JONGE ACTIVISTEN: Verzetten en inzetten met Sioejeng Tsao! (S02)

Van je idealen ook je werk maken! Het kan echt… De hele maand september staat de WorX podcast in het teken van de combinatie werk en activisme. Dat kan dus! Sioejeng Tsao is kunstenares, grafisch ontwerper, oprichter van ‘Sick kids of Amsterdam’ en activiste, zij maakt zich op verschillende manieren hard voor de Aziatische community en andere zaken die haar aan het hart gaan! Verzetten en inzetten kan dus, ook binnen je baan, maar hoe fix je dat nou???? Sioejeng is onze tweede gast van de maand en zij vertelt haar verhaal. Hoe ze is opgegroeid, hoe haar loopbaan eruit zag, waarom ze doet wat ze doet en geeft je natuurlijk ook tips hoe je het aan kunt pakken.

#1 - JONGE ACTIVISTEN: Van je idealen je werk maken met Massih Hutak (S02)

Van je idealen ook je werk maken! Het kan echt… De hele maand September staat de WorX podcast in het teken van de combinatie werk en Activisme. Dat kan dus! Massih Hutak is rapper, schrijver, columnist, theatermaker, maar ook activist. Verzetten en inzetten kan binnen je baan, maar hoe fix je dat? Massih is onze eerste gast van de maand en hij vertelt zijn verhaal. Hoe hij is opgegroeid, hoe zijn loopbaan eruit zag, waarom hij doet wat hij doet en geeft je natuurlijk ook tips hoe je het aan kunt pakken.

#23 - Back To School met Armin Shah

Armin Shah is het brein achter de hiphop talkshow van Nederland, CONVO. Samen met Defano Holwijn en Yuki Christus informeren en amuseren zij duizenden kijkers door met een kritisch oog de hiphop cultuur anno 2019 te bespreken. De hiphop expert was minder van de boeken, want een vervolg studie na de middelbare school was ver te zoeken. Eva gaat met Armin even terug in de tijd, want uit eindelijk heeft hij super veel bereikt.

#22 - Quinty Misiedjan: 'Ik wist in groep acht al naar welke universiteit ik ging'

Quinty Misiedjan wist het 100% zeker ‘Ik wil kinderoncoloog worden’. Na twee keer toch te zijn uitgeloot voor geneeskunde, heeft zij die droom moeten laten varen. Gelukkig ontdekte zij al snel een ander talent, namelijk acteren. Haar eigen YouTube kanaal Quinsding, werd een groot succes. Zo heeft zij 276K abonnees, die zij wekelijks vermaakt met komische sketches, maar vond zij school net zo grappig als wij haar YouTube kanaal vinden?

#21 - QUESSSWHO: ‘Ik heb goede en slechte tijden meegemaakt op school’

QUESSSWHO bracht vorig jaar RnB weer terug naar Nederland met haar debut album 11. Zij had een bewogen leven en groeide op in diverse pleeggezinnen. De persoon die centraal staat in haar muziekcarrière is haar peetvader Rutger Kroese de eigenaar van de bekende muziek studio Cruise Control. Quessswho neemt ons weer mee terug in de tijd waar het allemaal begon, de schoolbanken.

#20 - Oussama Ahammoud: 'Het is belangrijk dat je mensen heb die in je geloven'

Oussama Ahammoud brak door met zijn geweldige rol als ‘Muis’ in Mocro Maffia. Hij is nog maar 18 jaar oud en verovert de Nederlandse filmindustrie met zijn acteerkunsten. Hij groeide op in de Vogelbuurt van Amsterdam Noord, waar hij samen woont met zijn ouders en zus. Wij blikken met Oussama terug naar het examenjaar. Want nu hij aangenomen is op de acteerschool, zijn wij erg benieuwd of hij net zo goed kan leren als acteren?

#19 - Lee Stuart: 'Slimme boys doen genoeg domme dingen'

Lee Stuart, als je vroeger aan hem zou vragen: ‘Wat wil je later worden?’ was daarop zijn antwoordt: 'weet ik veel ik doe gewoon waar ik zin in heb'. En dat deed hij ook. Zo organiseerde hij verschillende hiphop feesten, als The dirty dirty dirty en stylde hij videoclips van artiesten als The Partysquad, The Opposites en nog vele meer. Tegenwoordig is hij officieel lid van team Patta en dit alles zonder een opleiding te hebben afgerond. Maar welk pad heeft Lee bewandeld om toch nog zo’n dik CV op te kunnen bouwen?

#18 - Jamie Li: ‘Het vloggen voelt soms wel heel leeg’

Jamie Li is een duizendpoot en inspiratiebron voor veel vrouwen in Nederland. Het begon allemaal met het schrijven van fashion & beauty columns op haar eigen blog, wat is uitgegroeid tot het succesvolle Quarter-Magazine. Tevens kun je haar leven wekelijks volgen in haar vlogs en heeft ze vorig jaar een succesvol boek geschreven ‘Sexy but tired but sexy’ en in juli verschijnt alweer haar tweede boek ‘No Filter’.

#17 - Daisy Gubbels: ‘Veel mensen zeiden tegen mij: ‘je kunt het wel, maar je doet het niet’. Dan zijn je ambities niet zo groot.’

Daisy Gubbels is de eerste psycholoog met een klantendatabase met alleen maar bn’ers. Haar cliënten zijn dan ook haar grootste inspiratiebron. Het begon allemaal tijdens haar stageonderzoek, waarmee zij samen mocht werken met namen als Ruud Feltkamp en Marco Borsato. Tevens heeft zij zo’n groot netwerk opgebouwd, dat haar praatstoel ondertussen goud waard is.

#16 - Wesley Dos Santos: “FunX Media Business Award zet je echt aan het denken”

Wesley Dos Santos was de grote winnaar van de FunX Media Business award 2018. Het begon allemaal met zijn liefde voor designerschoenen. Hij werkte en spaarde keihard om die ene schoen van €400,- te kopen. Het viel hem op dat alle schoenen werden gemaakt in Portugal en Italië. Hij stelde een businessplan op en ging hiermee naar de Nederlandse Ambassade in Lissabon en de rest is geschiedenis.

#15 - Said Kinos: 'Graffiti is eigenlijk gewoon een spelletje, maar niemand wint ooit het spelletje.'

Said Kinos, zijn werk werd vroeger vooral gezien als vandalisme, hangjongeren die de muren een beetjes aan het bekladderen zijn en vooral kattenkwaad uithalen op straat. Tegenwoordig is hij ontwerper, kunstenaar en de meest gewaardeerde graffiti-artiest van Nederland. Hij wordt nu zelfs gevraagd en betaald om op muren te schilderen in zowel het binnenland als het buitenland.

#14 - Kars de Boer: ‘Ik heb een keer 12 uur gekampt voor een schoen.’

Kars de Boer, de sneaker-king uit Noord-Brabant. Het begon allemaal met zijn grote liefde voor exclusieve sneakers. Inmiddels is het verzamelen van exclusieve sneakers uitgegroeid tot het starten van zijn eigen bedrijf en staat hij op de grootste Europese sneakerbeurzen.

#13 - Rocky Hehakaija: Als ik in de spiegel keek, zag ik een manwijf

De straatvoetbal queen van Nederland. Je kan beter met haar in een team zitten, dan als tegenstander tegen haar spelen. Zij deelt genadeloos een panna uit en was als enige vrouw lid van de straatvoetbal crew Street Legends. Tevens heeft zij haar eigen Stichting opgericht Favela-street, waarin zij jonge vrouwen uit diverse slopenwijken helpt hun toekomst verder op de bouwen.

#12 - Naomi Noor: “Ik ben begonnen op mijn 15de, toen had mijn moeder een assistent nodig”

Naomi Noor is de meest gewilde styling queen binnen de urban scene. Het stylen van artiesten is haar met de paplepel ingegoten, want als klein meisje assisteerde zij haar moeder achter de schermen van grote Nederlandse televisieshows. Nu kleedt zij artiesten als Ronnie Flex, Jack Shirak, Andre Hazes en de dansers van grote televisieshows als The Voice.

#11 - Ben de Boef: "Ik verdwaalde in het nachtleven"

Benjamin Kramer a.k.a. Ben de Boef is uitgegroeid tot Amsterdams meest bekende tattoomerk. Zijn shirt, kenmerkend aan een doodskop, gingen als warme broodjes over de toonbank en iedereen wilde zich wel laten tatoeëren door Ben de Boef. Maar zijn succes kende ook de keerzijde van de medaille! Seks, drugs en foute vrienden hebben daar een grote rol in gespeeld.

#10 - Des Balentien: ''Er werd thuis gewoon cocaïne gebruikt’’

Zij is de belichaming van de track: Started from bottom now were here! Des Balentien bewijst dat je een moeilijke jeugd met huiselijk geweld, verslaafde ouders en een dikke schuld kan omzetten naar een positieve succesvolle levenshouding. Het resultaat: een movement van alweer vijf jaar: You Gotta Believe.

#9 - Jiri Taihutu: ''Ik leed altijd een dubbelleven!''

Hij trad een paar weken geleden op bij Noorderslag. En het was HAM! Iedereen kent Jiri Taihutu als de flamboyante rapper. Maar wat je misschien niet weet is dat hij ooit op het conservatorium zat als Flamenko gitarist. Hij mocht zelfs optreden voor de koning!

#8 - Ginny Ranu: ''Ik dacht sowieso: er is iets mis met mij''

Op zoek naar de perfecte stageplek, net afgestudeerd, toe aan een nieuwe uitdaging of gewoon werkzoekende? Dan is Ginny Ranu de beste vrouw die jou daarbij kan helpen. Mocht je al voorzien zijn, dan is de kans groot dat jij je huidige baan al aan haar te danken hebt.

#7 - Giancarlo Sanchez: ''Ik zou het wel kut vinden als ik dood ga en het niet niet heb geprobeerd''

Van een spons naar het doek. Zo zou je Giancarlo Sanchez het best kunnen omschrijven, want hij slurpt overal verhalen op. Zijn roots liggen in Colombia, hij is geboren in Amsterdam en is opgegroeid in Leeuwarden. Alles wat hij meemaakt neemt deze regisseur mee in zijn werk. Zo maakt hij films en series en is hij onder andere verantwoordelijk voor de hit-serie Mocro Maffia!

#6 - Abel van Gijlswijk: ''Het kan alleen maar door er in te geloven want je steekt niet zo maar een miljoen in de fik!''

Abel van Gijlswijk, hij kan omschreven worden als de succesvolste luilak van Nederland. Want hij is rapper, schrijver, punkzanger, vice-presentator, en heeft sinds kort samen met Faberyayo een muziek label genaamd Burning Fik. Maar heeft daar naar eigen zeggen oneerlijk weinig voor gedaan. Hoe kan je lui zijn en toch succesvol zijn? En waar moet je dan mee compenseren?

#5 - Rowan Blijd: ''Ik ga niet meer met iedereen in discussie, het kost me teveel energie''

Geen taboe te groot en geen vraag te gek. Haar missie is om taboes te doorbreken en ze eindelijk eens bespreekbaar te make. Rowan Blijd is programmamaker en eind vorig jaar lanceerde ze de actie #Benniebeige om aandacht te vragen voor het gebrek aan kleur in de Nederlandse mode-industrie.

#4 - Hussein Suleiman: ''De opkomst van Daily Paper staat synchroon aan de groei van de Nederlandse hip hop''

De kans is heel groot dat jij nu iets van hem aan hebt van zijn kledingmerk. Want deze man is, trendwatcher, voorloper, maar bovenal oprichter van het succesvolle kledingmerk Daily Paper. Hussein Suleiman leeft momenteel voor zijn modelijn een jetset life en ziet hij de hele wereld. Maar zo makkelijk ging het hem niet altijd af, want op zijn tweede reisde hij ook al van Somalië naar Nederland, alleen was dat omdat hij moest vluchten.

#3 - Lize Korpershoek: ''Alles wat niet oprecht was, is mislukt''

Je kan haar kennen als illustrator, animator, videomaker of model. Maar de laatste tijd kan je eigenlijk niet meer om haar heen vanwege haar kattenfilmpjes. Ze krijgt het voor elkaar dat heel Nederland met spanning toekijkt hoe twee katten gaan samensmelten. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar dat alles wat zij aanraakt op internet verandert in goud? En hoe ga je om met zoveel talent?

#2 - Martin Foru: ''Jeugddetentie was een stress reliever, het deed me wel goed.''

'Martin Foru' internationaal geniet hij bekendheid, alleen in Nederland weten wij nog niet zo veel over hem. En dat is raar want, hij loopt als topmodel shows met modellen zoals Winnie Harlow, Paris Hilton en zelfs sterren als Chris Brown en 6ixnine. En als dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens professioneel bokser die bekend is in Amerika. Vorige maand debuteerde hij in het professioneel boksen met een KO!

#1 - Bilal Wahib: ''Wtf ouwe deze man is gewoon Marokkaans. Het kan ons gewoon wél lukken.''

Terwijl in Nederland de hitserie ‘Mocro Maffia’ inslaat als een bom praat Eva Cleven met acteur Bilal Wahib. Hij speelt het personage Mo (Modeshow). Het is zichtbaar zijn jaar: Een rol in ‘Mocro Maffia’, draaidagen met Hef voor de film ‘Libi’ en een hoofdrol in de film 'Paradise Drifters'. Dat talent voor drama zat er al vroeg in maar dit succes is niet vanzelfsprekend. Want de lange, bijna onmogelijke weg die Bilal heeft afgelegd om hier te komen zat vol met struggles. “Je ouders kunnen je al niet handelen, ja dan gaan ze pilletjes gebruiken”.

Populair op FunX.nl

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • A$AP Rocky: "Ik heb een seksverslaving"

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • Dit Japanse stel draagt al jaren elke dag een matchende outfit

  • Jennifer Aniston 'breekt het internet' met eerste Instagramfoto