It's Complicated

#84 - IHAB over SLECHTZIENDHEID en leven met een FYSIEKE BEPERKING | It’s Complicated

  1. Podcastschevron right
  2. It's Complicatedchevron right
  3. #84 - IHAB over SLECHTZIENDHEID en leven met een FYSIEKE BEPERKING | It’s Complicated

zo 7 juli 2024

Ihab is zwaar slechtziend, en is hiermee geboren. Jayh en Mahi zijn benieuwd wat voor impact deze fysieke beperking heeft op zijn leven. Waarin wordt hij nog meer beperkt door deze slechtziendheid, zoals waar je wilt wonen, en leven als student? 

 

Ihab geeft meer uitleg over vormen van toegankelijkheid die er bestaan: fysiek, onderwijs en werk. Hij zit zelf in een commissie die zijn universiteit helpt in het verwerven van voorzieningen om mensen met een fysieke beperking ook te ondersteunen in hun recht op onderwijs, want er wordt volgens hem veel te weinig gedaan. 

 

Maar ook in sport, uitgaan, vriendschappen en natuurlijk liefde zijn er uitdagingen. Ihab erkent dat hij veel hulp nodig heeft, maar heeft hier ook wel dagelijks irritaties over. Het beste dat je volgens hem kan doen? Gewoon vragen of je ergens mee kan helpen! 

 

De Complicated Question gaat over twee mensen die elkaar net zijn beginnen daten en in de fase zitten waarin ze niet weten hoe leuk ze elkaar vinden. Hoe kunnen ze nou het best uitzoeken of het wat wordt? Zijn er red flags die ze misschien nog niet zien? 

 

Heb jij ook een Complicated Question? Stuur het in naar itscomplicated@funx.nl 💜