STER Advertentie

Charlotte (27) heeft BDD: "Als ik in de spiegel keek, zag ik een mismaakt monster"

Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat je in de spiegel kijkt en niet helemaal happy bent met wat je ziet. Maar wat als het beeld dat je van jezelf hebt je zó ongelukkig maakt dat het je hele leven beheerst? En dat je bijvoorbeeld niet meer de straat op durft of alles aan jezelf wil laten veranderen bij een plastisch chirurg? 

Het zijn dingen die komen kijken bij de stoornis die officieel Body Dismorphic Disorder heet. De 27-jarige Charlotte worstelt hiermee sinds haar elfde. In het kader van de Open Up-week deelt Charlotte haar verhaal op FunX.

Vandaag is de start van de Open-Up-week op FunX. Vier op de tien jonge mensen met psychische klachten schaamt zich hiervoor. Dit taboe willen we doorbreken en daarom besteedt FunX hier de hele week aandacht aan. 

Populair op FunX.nl

  • Het gespierde lichaam van Jennifer Lopez (49) lijkt haast onwerkelijk

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • Uniek: scheidsrechter scoort tijdens voetbalwedstrijd!

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.radio.fragmenten.348953-charlotte-27-heeft-bdd-als-ik-in-de-spiegel-keek-zag-ik-een-mismaakt-monster"}