STER Advertentie

Charlotte (27) heeft BDD: "Als ik in de spiegel keek, zag ik een mismaakt monster"

Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat je in de spiegel kijkt en niet helemaal happy bent met wat je ziet. Maar wat als het beeld dat je van jezelf hebt je zó ongelukkig maakt dat het je hele leven beheerst? En dat je bijvoorbeeld niet meer de straat op durft of alles aan jezelf wil laten veranderen bij een plastisch chirurg? 

Het zijn dingen die komen kijken bij de stoornis die officieel Body Dismorphic Disorder heet. De 27-jarige Charlotte worstelt hiermee sinds haar elfde. In het kader van de Open Up-week deelt Charlotte haar verhaal op FunX.

Vandaag is de start van de Open-Up-week op FunX. Vier op de tien jonge mensen met psychische klachten schaamt zich hiervoor. Dit taboe willen we doorbreken en daarom besteedt FunX hier de hele week aandacht aan. 

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.radio.fragmenten.348953-charlotte-27-heeft-bdd-als-ik-in-de-spiegel-keek-zag-ik-een-mismaakt-monster"}