STER Advertentie

#opjemonnie: politica Ellen Verkoelen en budgetcoach Jennifer Elmzoon geven budgettips

Het hele jaar zet FunX zich met het project #opjemonnie een jaar lang in voor jongeren met schulden.

Ook Sander doet hier, samen met zijn producer Nathalie, aan mee. Het experiment wat zij samen doen ziet er als volgt uit: afgelopen werkweek hebben Sander en Nathalie hun uitgaven bijgehouden. Sander zit op ongeveer 121 euro, Nathalie rond de 46 euro. Een enorm verschil waarin Sander toch het meeste heeft uitgegeven. 

Dan komt de échte uitdaging: ze moeten deze werkweek lang van 40 euro leven! Het bedrag dat mensen gemiddeld in de schuldsanering per week ontvangen is 50 euro per week, 7/11 is 4 dagen per week, vandaar dit gereduceerde bedrag.

Deze werkweek en 40 euro is natuurlijk niets vergeleken met wat mensen die daadwerkelijk in de schuldsanering meemaken. Wel is het goed om een korte periode te voelen wat deze mensen meemaken. 

Politica Ellen Verkoelen en ervaringsdeskundige/budgetcoach Jennifer Elmzoon hebben raadzame tips voor dit duo, want hoe gaat Nathalie het bijvoorbeeld deze week overleven als ze vandaag al 15 euro aan de nagelstyliste moest uitgeven. En kan Sander toch nog wel een squashbaan huren? Zij vertellen het ze!

Populair op FunX.nl

  • Koppel dat bespot werd na viral huwelijksaanzoek in KFC, krijgt bruiloft vergoed

  • Mendes Moreira accepteert excuses Van der Ven

  • 'Zo komt de nieuwe PlayStation 5-controller eruit te zien'

  • Suriname plaatst zich voor eerst in geschiedenis voor Gold Cup

  • MMA-vechter kotst alles onder na scheet in gezicht

  • MMA-vechtster overlijdt na bruut verlies