STER Advertentie

SuperSongDag - Seizoen 6

Wie wint de strijd om eeuwige roem en airplay op FunX? Check hier alle info over de kandidaten die meedoen met SuperSongDag!

Kandidaten

Finale SuperSongDag

16 October 2016, 19:00 - 21:00 uur

Wie maakt de beste cover? Karlyn, Makkie en Rootsz gaan het elkaar lastig maken in de finale van SuperSongDag!

Check alle highlights van deze aflevering

Halve Finale - Remixes

02 October 2016, 19:00 - 21:00 uur

Makkie, deBrotherz, Karlyn en Rootsz nemen het in de halve finale tegen elkaar op met een remix. Wie gaat er door naar de finale?

Check alle highlights van deze aflevering

De Broederliefde Covers - Deel 2

25 September 2016, 19:00 - 21:00 uur

Edson van Broederliefde is gastjurylid bij de tweede ronde van de Broederliefde coveropdracht. Lukt het deBrotherz, GMUSIQ en Rootsz om indruk op hem te maken?

Check alle highlights van deze aflevering

De Broederliefde Covers - Deel 1

18 September 2016, 19:00 - 21:00 uur

Makkie, Karlyn en AntiAnto coveren een track van Broederliefde. De druk is extra hoog, want de manager van Broederliefde is erbij om de covers te beoordelen. Wie gaan er door, en wie gaat er naar huis?

Check alle highlights van deze aflevering

Tweede voorstelronde

28 August 2016, 19:00 - 21:00 uur

Check hier de kandidaten uit de tweede groep van SuperSongDag seizoen 6! GMUSIQ, Rootsz, MozRoc en deBrotherz.

Check alle highlights van deze aflevering

Eerste voorstelronde

21 August 2016, 19:00 - 21:00 uur

Alweer het zesde seizoen van SuperSongDag is gestart! FunX-DJ Riza introduceerde de eerste vier kandidaten aan jou: AntiAnto, Makkie, On The Fence en Karlyn.

Check alle highlights van deze aflevering

Makkie

Makkie (23) is een rapper en zanger uit Amsterdam. Zijn stijl is veelzijdig, maar hip-hop blijf je erin terug horen, “ook al maak ik house.” Hij rapt en zingt in het Nederlands, maar doet dat even makkelijk in het Surinaams. Makkie’s inspiratiebronnen zijn o.a. Ronnie Flex en Drake. “Drake’s flow is geweldig, en Ronnie is heel veelzijdig en doet het echt goed. Hij kan van alles wel een hit maken.” Makkie hoopt als artiest zoveel mogelijk bereik te krijgen en later iets terug te kunnen doen voor de scene. “ Er zijn zoveel toffe tracks van young boys die niemand hoort. Dat vind ik jammer.”
Favoriete eten? Surinaamse krab kerrie, maar alleen als m’n moeder het maakt!

Karlyn

R&B Pop zangeres Karlyn (19) uit Hellevoetsluis werd op jonge leeftijd ontdekt toen ze aan het jammen was op Barbie dvd’s, door haar moeder. Ze deed vervolgens mee aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival, en nu stopt ze niet tot ze internationaal doorbreekt en optreedt in uitverkochte zalen. Tijdens de opleiding tot muzikant/producer heeft Karlyn haar muzikale stijl pas echt leren kennen en ontwikkelen. Haar inspriratie haalt ze uit artiesten zoals zoals Rihanna, Beyonce, Justin Bieber, Kehlani en Tinashe. De film Burlesque met Christina Aquilera, motiveerde haar om te performen.
Favoriete eten? Pasta!

Rootsz

Rootsz is een rapper en muziekgek uit Almere. Hij rapt over alles waar hij op dat moment zin in heeft, met als grootste inspiratiebron: Kevin Hart! “Ik volg hem al een lange tijd en heb door hem gezien wat je kan bereiken door je te focussen en hard te werken. Van kleine café's naar stadions en van dromen naar realiteit. Ik kijk naar al zijn interviews en hij inspireert me altijd om weer een schepje erboven op te gooien.” 
Favoriete eten? “Een goeie Tjauw min. Daar mag je me altijd voor wakker maken. Gelukkig weet ik waar ze de lekkerste Tjauw min van Amsterdam verkopen, dus dat is wel makkelijk.”

deBrotherz

deBrotherz Joe en Romeo uit Amsterdam, komen met een frisse eclectische stijl, op basis van “newschool hip-hop/EDM, met invloeden van dubstep, popmuziek en Caraïbische invloeden.” Rappen, zingen, liedjes schrijven, ze doen het allemaal. “Op lange termijn hebben we namelijk de ambitie om een platform op te zetten waarmee we talent kunnen ontwikkelen, niet alleen muzikaal maar elke vorm van art vinden we tof. Of iemand zich nou wil verdiepen is muziek, kunst, video of artwork, als wij het tegen die tijd in ons bereik om ze helpen dan willen we daar graag aan bijdrage aan leveren.”
Favoriete eten? Joe: Tjaumin en Gamba garnalen. Romeo: Ik houd van een broodje döner van de Turk, maar er gaat niks boven een bami of nasi van m’n moeder!

GMUSIQ

GMUSIQ is geboren en getogen op Sint Maarten. De toon werd al op drie-jarige leeftijd gezet, toen hij begon te drummen in de Kerk. Nu is hij een R&B vocalist die alles zelf doet. Produceren, opnemen, arrangeren en natuurlijk zingen met een grote dosis soul. GMUSIQ gaat zeker nog verrassen, dus check hem bij SuperSongDag!
Favoriete eten? Lasagna, Steak en Ceasar Salad

AntiAnto

AntiAnto (27) uit Curaçao was al op zijn vierde aan het dansen en zingen in de kerk. 23 jaar later kan je AntiAnto horen toasten op “een blend van reggae, dancehall, ritmisch en zomers." Toen hij Sean Paul zag met Gimme the light, had AntiAnto het muzikale licht gezien. Verder haalt hij inspiratie uit o.a. Damian Marley, Wizkid en Mr Eazi. Een beetje Caribisch dus, en een beetje Afrikaans. Met zijn muziek wil hij het liefst mensen raken en inspireren. Favoriete eten? Funchi ku piska en karni stoba. “Eigenlijk te veel om op te noemen, maar deze gerechten doen me denken aan Curaçao."

MozRoc

MozRoc is geboren in Zuid-Afrika en getogen in Mozambique, en nu alweer tijdje in Nederland aan het rappen. “Mijn muziekstijl is beetje old-school maar ik ben nu bezig om mijn sound te vernieuwen. Wat mij bijzonder maakt is mijn verhaal , stem en mijn flows.” MozRoc is een positieve artiest: hij haalt zijn inspiratie uit het leven, muziek en zijn familie.
Favoriete eten? Ik houd van alle keukens.

On The Fence

On The Fence (27) uit Venlo werkt nu als designer, maar maakt vooral heel veel muziek. Zijn stijl omschrijft hij als Hip Hop, R&B en Trapsoul. On The Fence haalt zijn inspiratie uit Marvin Gaye, James Brown en Michael Jackson, maar ook uit hedendaagse artiesten zoals Bryson Tiller, Tory Lanez en Chance The Rapper. “ Ik leer veel van hun, maar ik probeer origineel te blijven. Mijn doel is om mensen te inspireren, te laten genieten en hard op mijn muziek te laten viben. Ik wil de club op z’n kop kunnen zetten maar tegelijk ook het publiek laten chillen en bonden.”
Favoriete eten? Rendang!

Winne

Rotterdams hiphop-icoon Winne is het hoofdjurylid van dit seizoen SuperSongDag. Naast rapper is Winne ook docent op de Herman Brood Academie.

Gaetan van der Sande

Gaétan van de Sande heeft zijn eigen platenlabel: Bravoure Music en is een van de meest invloedrijke personen in de hiphopscene. Hij heeft samen samengewerkt met grote artiesten, platenmaatschappijen, managementbureau's en poppodia.

Aldo Bruining - 24classics / ADE Beats

Edson - Broederliefde

De Rotterdamse DJ Edson Cesar is de officiële DJ van Broederliefde. 

Lorenzo - Manager Broederliefde

Lorenzo is de manager van de nummer 1 rapgroep van dit moment: Broederliefde. Hun HWPO II (Hard Work Pays Off 2) is het eerste Nederlandstalige album dat dertien weken op 1 heeft gestaan in de Album Top 100. Hij weet dus wat er voor nodig is om de top te bereiken, en is daarom de perfecte man om de Broederliefde coveropdracht te beoordelen.

DJ Hyperlink - Yung Internet

DJ Hyperlink is de producer van Yung Internet. Met Yung Internet heeft hij gestaan op Pitch, Appelsap, Lowlands, Laundry Day, Solar, Triangle Festival en voorprogramma’s van de Jeugd van Tegenwoordig. 

Solomon Kifle

Solomon Kifle zorgde er eerst voor dat artiesten van Rotterdam Airlines zoals Sevn Alias en Jairzinho vol Gass de linkerbaan konden blijven pakken. Tegenwoordig is hij A&R bij Top Notch.

Meld je aan als talent!

Naam artiest/band*
Vul je artiest of bandnaam in!

Leeftijd*
Vul je leeftijd in

Spotify
Invalid Input

YouTube
Invalid Input

Wetransfer link
Invalid Input

Instagram
Invalid Input

Contactpersoon*
Vul je naam in!

E-mail*
Please let us know your email address.

Woonplaats
Invalid Input

Telefoonnummer*
Vul je telefoonnummer in!

Vertel iets over jezelf*
Vertel wat meer over jezelf!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden